Ηγουμενίτσα: Προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα με έγγραφα άλλων προσώπων – Δύο συλλήψεις
Δύο υπήκοοι Σιέρα Λεόνε, ηλικίας 27 και 30 ετών, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς επιχείρησαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων.
Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 27 και 30 ετών, προχώρησαν το βράδυ της Κυριακής (1/11) στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Ηγουμενίτσα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.
Οι δύο συλληφθέντες, υπήκοοι Σιέρα Λεόνε, εντοπίστηκαν στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, όπου επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.
Τι έδειξε ο έλεγχος των λιμενικών
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, οι δύο άνδρες επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων.
Ακολούθησε διασταύρωση των στοιχείων τους στη βάση δεδομένων SIS RECAST, από την οποία προέκυψε ότι υπήρχε καταχώρηση σε βάρος τους με το μέτρο της «Απόφασης επιστροφής για υπήκοο τρίτης χώρας».
Κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με τις υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων, καθώς και την παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα.
Τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033