“Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης και τις ανησυχίες των κατοίκων της Βουνοπλαγιάς. Η γεμάτη αντιφάσεις ανακοίνωση διανθισμένη με προσωπικές επιθέσεις δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι δημοτική αρχή που συντάσσεται με την πολιτική της Κυβέρνησης που υπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και που δεν έχουν  κανέναν ενδοιασμό να σμπαραλιάζουν εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Είναι ένας ακόμη κρίκος στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική όλων των Κυβερνήσεων και των Τοπικών Διοικήσεων που αφήνει μαθητές χωρίς δασκάλους σε βρώμικα σχολεία, πόλεις και σπίτια στο σκοτάδι, κατοίκους πεινασμένους και παγωμένους.

Η πραγματικότητα είναι ωμή όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει η δημοτική αρχή. Την ώρα που σχεδόν τα μισά παιδιά του δήμου μας (218 από τα 460 συνολικά) μένουν εκτός ΕΣΠΑ ο Δήμος Ζίτσας προσπαθεί να διαμορφώσει την κατάσταση ώστε να κλείσει τελικά ο παιδικός σταθμός της Βουνοπλαγιάς. Η εικόνα της άδειας αυλής του παιδικού σταθμού που στέλνουμε στη δημοσιότητα είναι αποστομωτική απάντηση στις δηλώσεις περί «έργων δεκάδων χιλιάδων ευρών» του Δημάρχου αλλά και τρανή απόδειξη της απαξίωσης της δομής.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι της Βουνοπλαγιάς είναι αυτοί που τους καταδικάζουν και προχωρούν στο μάζεμα υπογραφών για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός. Ο δήμος θα πρέπει να μιλά με περισσότερο σεβασμό στους κατοίκους της Βουνοπλαγιάς και της Ελεούσας. Να προσέχει περισσότερο σε ποιους αναφέρεται, όταν μιλά για «τρίτους» που «εκβιάζουν» και «παρεμβαίνουν», γιατί οι εκατοντάδες υπογραφές ενάντια στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού Βουνοπλαγιάς είναι από δημότες Ζίτσας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει με συνέπεια να είναι παρούσα και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση θα πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των λαϊκών προβλημάτων. Όπως σήμερα με τον παιδικό σταθμό Βουνοπλαγιάς, έτσι και πριν λίγα χρόνια ενάντια στην απόλυση των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Ζίτσας και καθημερινά στον αγώνα για το μεροκάματο, για υγεία, παιδεία, για ό,τι βασανίζει την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ζίτσας”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!