Οι αναφορές περί “δικαίωσης” στη χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου που αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ… ήταν ο λόγος που προκάλεσε την αντίδραση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου”, στη δημόσια συζήτηση για το πρόστιμο των 180.000 ευρώ που οριστικοποιήθηκε να πληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η παράταξη του ΚΚΕ υποστηρίζει πως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ξεπερνάει κάθε όριο με την χθεσινή της ανακοίνωση – η επίμαχη διατύπωση της παράταξης “Ήπειρος Τόπος” έλεγε «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά η παράταξή μας επιβεβαιώθηκε για τις θέσεις της στους αδέξιους χειρισμούς της Περιφέρειας Ηπείρου όσον αφορά τις εργασίες στην κοίτη του Λούρου ποταμού που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή ροής των υδάτων σε μεγάλο τμήμα του».

Η ΛΑΣΥ τονίζει πως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ εξ αρχής υπερασπίστηκε και υπερψήφισε τις θεωρίες Καχριμάνη περί «ξηρασίας που στέγνωσε στο Λούρο» στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τον Δεκέμβρη του 2022, ένα μήνα μετά το “έγκλημα” αθωώνοντας πλήρως την περιφερειακή αρχή. Ένα χρόνο μετά στις 14 Νοέμβρη 2023, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνη που αρνήθηκε να συνυπογράψει για να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πόρισμα των επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Διαφώνησαν με την εισήγηση της ΛΑΣΥ ενώ πλέον είχαν διαπιστωθεί οι κατ΄ εξακολούθησιν εγκληματικές παραλείψεις στης περιφερειακής αρχής στην αντιπλημμυρική προστασία του Ηπειρώτικου λαού και στην προστασία των ποτάμιων οικοσυστημάτων.

Η ανακοίνωση της ΛΑΣΥ συνεχίζει: “Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αθώωσε και κάλυψε εις διπλούν την περιφερειακή αρχή της ΝΔ, αλλά έχει και το θράσος να φέρεται στους Ηπειρώτες σαν να είναι χρυσόψαρα, παίζοντας το «αντιδεξιός πόλος του φωτός» επικρίνοντάς την για τους χειρισμούς που η ίδια αθώωσε! Δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη για κανέναν που έζησε και θυμάται τι εστί αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία εδώ και δεκαετίες, είτε η μαρκίζα γράφει ΠΑΣΟΚ είτε γράφει ΣΥΡΙΖΑ. Μέλημα μας να προφυλαχτεί και η νέα γενιά.

Απόδειξη της αντιλαϊκή πολιτικής συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κεντρικά αλλά και στο περιφερειακό συμβούλιο, αποτελεί το γεγονός ότι δεν κάνει ούτε μία αναφορά για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προφύλαξης του περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικής προστασία, αλλά επικαλείται μόνο την τήρηση των νόμων, την στιγμή που οι ίδιοι αυτοί νόμοι ΕΕ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ είναι το υπόβαθρο και για την μη λήψη αποφάσεων για αντιπλημμυρικά έργα στην λογική του «κόστους-οφέλους» και για την λεηλασία του περιβάλλοντος μέσω της κατάμαυρης «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης βουλιάζοντας ταυτόχρονα στην ενεργειακή φτώχεια τον Ηπειρωτικό λαό”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!