Να αναζητηθούν σε βάθος χρόνου τα προβλήματα και οι όποιες παθογένειες της ΕΥΠ ώστε να μπορέσουμε να διατυπώσουμε προτάσεις βελτίωσης, για αυτό και θα πρέπει να μην περιοριστούμε μόνο στην υπόθεση Ανδρουλάκη, το κοινό αίτημα των βουλευτών της ΝΔ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Η βουλευτής της ΝΔ Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, τόνισε πως «είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνηθεί η υπόθεση Ανδρουλάκη σε βάθος, θεσμικά, ώστε να μην μείνει ούτε μια σκιά». Τόνισε πως «η προσφορά της ΕΥΠ στην ασφάλεια της χώρας υπήρξε κατά το παρελθόν, και συνεχίζει και σήμερα να είναι, πολύ σημαντική» καθώς αποτελεί «έναν πολύτιμο επιχειρησιακό βραχίονα του κράτους».

Μένουμε, είπε η βουλευτής, «μακριά από εύκολα αφηγήματα, αντιπολιτευτικές κορώνες και ευφάνταστα σενάρια κατασκοπείας και θα ήταν λάθος να αποδυναμώσουμε τις μυστικές μας υπηρεσίες». Δήλωσε πως «είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε αλλαγές που θα θωρακίσουν την υπηρεσία και παράλληλα θα ενισχύσουν τη διαφάνεια στη δράση της. Να ρυθμίσουμε τις όποιες επιχειρησιακές αστοχίες, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η ΕΥΠ σε τηλεοπτικό reality».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!