Με 26 υπέρ του και 4 υπέρ του αντιπάλου του Χρήστου Πάνου, διατελέσαντος Συμπαραστάτη για δύο θητείες, ο Παναγιώτης Κατσανος, δικηγόρος Ιωαννίνων, είναι ο νέος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών για την τρέχουσα αυτοδιοικητική θητεία. Μεταξύ των 32 παρόντων δημοτικών συμβούλων, καταγράφηκε ακομα 1 λευκό και 1 άκυρο, κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην αρχή της διαδικασίας, ο απερχόμενος Συμπαραστάτης Χρήστος Πάνος δήλωσε σε μια σύντομη τοποθέτηση πως έχει πιστέψει στο θεσμό πάρα πολύ μετά από δύο θητείες, θεσμός που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά και στους πολίτες και στον ίδιο το Δήμο, όπως είπε. Στους πολίτες μέσω της διαμεσολαβητικής του λειτουργίας δίνει απάντηση ακόμα και σε θέματα στα οποία ο θεσμός δεν είναι αρμόδιος, κάτι που είπε, έκανε πολλές φορές. Στο κομμάτι που αφορά το Δήμο, προσέφερε μια “γέφυρα” ανάμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου και τους δημότες. “Είναι εξαιρετικά χρήσιμος ο θεσμός και στην βελτίωση της απόδοσης των υπηρεσιών του Δήμου και όλο αυτό φτιάχνει ένα κλίμα θετικό που πάει σε ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα το Δήμο” σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε μια τρίτη θητεία για να συμπληρώσει το έργο του όπως είπε και για να μην πάει πίσω ο θεσμός.

Ο Παναγιώτης Κατσάνος από την άλλην, δικηγόρος με πορεία 27-28 χρόνων, δήλωσε πως πιστεύει στο θεσμό του Συμπαραστάτη αν και δεν τον γνωρίζει με λεπτομέρειες, παρά μόνο από τα όσα διάβασε για τις αρμοδιότητές του. Ο κ. Κατσάνος που κατέχει διδακτορικό στη νομική από Πανεπιστήμιο της Γερμανίας μετά από δέκα χρόνια παραμονής εκεί, ανέφερε ακόμα τη συμβολή του στην επικούρηση ασφάλισης των δικηγόρων. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και μαχομένων δικηγόρων της χώρας μας και εκτίμησε πως έχει τα εχέγγυα και την όρεξη να ενσαρκώσει το θεσμό του Συμπαραστάτη και να υλοποιήσει τα όσα ο νόμος προβλέπει.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!