Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»,  με το σκεπτικό της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο λόγω μη τήρησης υγειονομικών κανόνων πρόληψης μετάδοσης νόσου εν καιρώ πανδημίας, ζητά η διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος Θεοδώρα Παπανικολάου από τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρου Δερδεμέζη.

Η κυρία Παπανικολάου προχωρά στη συγκεκριμένη ενέργεια ως μέλος της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων, σημειώνοντας ότι η αναφορά της δε γίνεται στο πρόσωπο του διευθυντή αλλά στον θεσμικό του ρόλο ως προϊστάμενος κλινικής με νευραλγικό ρόλο στο νοσοκομείο.

Όπως τονίζεται στο έγγραφο με το οποίο επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις που κοινοποιείται στη διευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας, στη διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, στην Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, αναφέρει ότι ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, μη τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και εργαζόμενων στο νοσοκομείο, έθεσε σε κίνδυνο τη γενική εφημερία (λόγω καραντίνας του προσωπικού) και την υγεία των κατοίκων της πόλης (αναβολή τακτικών χειρουργείων) και έβλαψε τη φήμη του νοσοκομείου, δίνοντας αφορμή σε συμφέροντα που δε θέλουν τη λειτουργία του, να κάνουν κακεντρεχή σχόλια και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

«Στη χώρα μας, επειδή υπάρχει Δημοκρατία, ο κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει και να το διακηρύσσει. Όταν όμως οι πράξεις του έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους και τους κανόνες του κράτους, επιβάλλονται κυρώσεις. Ως πολίτης, ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Ως διευθυντής Τμήματος όμως του Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα, είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει και να ελέγχει αν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί για τον έλεγχο της πανδημίας από την πολιτεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος Θεοδώρα Παπανικολάου.

«Σαν πολίτης ο Δ/ντης Χειρπυργικής μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Σαν Δ/ντης Τμήματος όμως του Γ.Ν.Ι. Γ. Χατζηκώστα, είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει και αν ελέγχει αν εφαρμόζονται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί για τον έλεγχο της πανδημίας από την πολιτεία» επισημαίνεται στο έγγραφο.

 

Με πληροφορίες από το documento.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!