Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γίογιακας, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου του 2021, είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση με αντικείμενο τις μελέτες για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα, ως τμήμα της δυτικής σιδηροδρομικής εγνατίας.

Σύμφωνα μάλιστα  με όσα είχε κάνει γνωστά με σχολιο του στα social media ο βουλευτής Θεσπρωτίας “επιβεβαιώθηκε ότι μέσα στο 2022 θα ξεκινήσει από τον ΟΣΕ η διαδικασία των μελετών σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα”.

Αυτά έλεγε ο Κ.Γιόγιακας… Το 2022 όμως, δεν υπήρχε καμία εξέλιξη…

Αργότερα, στις αρχές του 2023, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, λίγες ημέρες πριν από την Τραγωδία στα Τέμπη, μας έλεγε πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έκανε εξαγγελία τις επόμενες ημέρες για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα!!!

Αντί για μια τέτοια εξαγγελία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  είπε στους Ηπειρώτες πως  τόσα χρόνια μας “δούλευαν ψιλό γαζι” , «Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να φτιάξουμε μία σιδηροδρομική Εγνατία προς τα δυτικά παράλληλα με την οδική Εγνατία. Είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά….

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!