Για πρώτη χρονιά, ανήμερα της 29ης Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, ο ετήσιος, καθιερωμένος περίπατος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Walk for Wishes 2024, πραγματοποιήθηκε εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε 13 ακόμα πόλεις: Αίγιο, Άνδρος, Βόλος, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Λάρισα, Νάουσα, Τρίκαλα και Χανιά.

Με πρωτοβουλία της Ευγενίας Ντίσιου, μαμάς παιδιού που έχει εκπληρωθεί η ευχή του από τον οργανισμό, και με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και υπό την Αιγίδα του, ο περίπατος διεξήχθη και στην πόλη μας, τα Ιωάννινα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Μαβίλη και περπάτησε στα βήματα της πρώτης ευχής. Με πρωτοστάτες τις ίδιες τις οικογένειες και τα παιδιά ευχής, ο περίπατος κατέληξε στο φωταγωγημένο Δημαρχείο του Δήμου, ενώ ο ΡΥΘΜΟΣ 94.9, αναμετέδιδε την εξέλιξη καθενός από τους 15 περιπάτους ανά την Ελλάδα.

Υπό Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις πόλεις και προς τιμήν της πρώτης ευχής παιδιού, του Chris Greicius, δύο ένστολοι αστυνομικοί συνόδευσαν τις οικογένειες καθ’ όλη τη διάρκεια του περίπατου, ενώ τα παιδιά ευχής, φορώντας το καπέλο τους με το #Wishkids, κορύφωσαν την εκδήλωση αφήνοντας συμβολικά στον ουρανό μπαλόνια.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 80 Δήμοι ανά την Ελλάδα φωταγώγησαν στα μπλε κάποιο σημείο-ορόσημο της πόλης τους. Έτσι, φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» από άκρη σε άκρη ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του Make-A-Wish, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr Ο περίπατος είχε την πολύτιμη υποστήριξη των εταιρειών Event Plus και Avitron, καθώς και του Ρυθμού 94.9. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης: DryLog Ltd., IDEAL Holdings και SRS Group of Companies.

Στους χορηγούς σε είδος:
Expose Prod., Tore, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, ERGO Ασφαλιστική, Athens Avenue Hotel, Colors Hotel, Novotel Athens, Lucent Soiree, Dtek, God / Hill & Knowlton, Parties2bremembered, Redloop Creative Agency,

Κώστας Σάλτας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελόντρια μας Ασημίνα Κατσούλη για τα υπέροχα εικαστικά και στο γυναικείο φωνητικό σύνολο «InDONNAtión».

Υποστηρικτές περίπατου Ιωαννίνων: Α.Τ. Ιωαννίνων, Photometria Photography Center – PPC, Paguristas, Βασίλης Βασιλείου, Τυπογραφείο Αθανασόπουλος Κώστας, Βιβλιοπωλείο Read a book, Βιβλιοπωλείο The store, Βιβλιοπωλείο Ο Κόμβος της Γνώσης, Βιβλιοπωλείο Μαργιόλας Παύλος, ΚΔΑΠ Μαγική Αυλή, ΚΔΑΠ morfosi Κιάφας, Θεσσαλικό ΙΕΚ – Γιάτσος, Ανιματέρ Τίτα Μήτα, Εργαστήρι Βιωματικής Ρυθμικής με συντονιστή-εμψυχωτή τον Σάμι Χάσμε, Ta Panta Stores παντοπωλείο, ΜΜ creations by Sofia

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής:
Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο γιορτάζεται με τον ετήσιο περίπατο, Walk for Wishes, και τις καθιερωμένες φωταγωγήσεις Δήμων. Φέτος, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκαν περίπατοι

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!