Την διακοπή των εργασιών για την αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Ρεμπής, η εταιρία του οποίου είναι ανάδοχος του έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεμπή η αρνητική αυτή εξέλιξη, ήρθε εξαιτίας “μίας ανακολουθίας της Περιφέρειας απέναντι στην αρχαιολογία”.

Η Περιφέρεια, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Ρεμπής, για να δημοπρατήσει το έργο των Ιαματικών Λουτρών είχε λάβει τη σύμφωνη γνώμη από το Υπουργείο Πολιτισμού με τη δέσμευση ότι θα υπάρχουν ανασκαφικές εργασίες, για την ανεύρεση του Κάστρου της Μπούκας.

“Η αρχαιολογία δεν έχει χρήματα, σου λέει όποτε σκάψεις εσύ εδώ θα έρθω να δω αν βρω κάτι. Εγώ δεν το ήξερα αυτό, ο εργολάβος δηλαδή. Πήραμε το έργο και ξεκινήσαμε και έχουμε μια μέρα μια διαταγή από την αρχαιολογία να σταματήσουμε. Η αρχαιολογία έχει δίκιο διότι επιτελεί ένα έργο, δεν μπορεί να το θάψουμε. Και επειδή δεν είχε γίνει η προγραμματική σύμβαση της αρχαιολογίας με την Περιφέρεια, δεν είχε κάνει η Περιφέρεια που είχε την ευθύνη δηλαδή, η αρχαιολογία μας σταμάτησε και κάνουμε ανασκαφές τώρα εκεί δεν κάνουμε έργο, δεν δικαιούμαστε να θάψουμε τον πολιτισμό” υπογράμμισε ο κ. Ρεμπής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!