Σε πολλές Κοινότητες των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας και Πωγωνίου περιόδευσε ο Σταύρος Καλογιάννης τις προηγούμενες ημέρες. Το Σάββατο (14/01) επισκέφθηκε, αρχικά, τους Χουλιαράδες για την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που οργάνωσε η Αδελφότητα του χωριού. Ο Σταύρος Καλογιάννης συνεχάρη το νέο ΔΣ της Αδελφότητας και δήλωσε στον Πρόεδρο Γ. Ράπτη κάθε υποστήριξη στο έργο τους, προκειμένου να αναδειχθεί το χωριό και η προσφορά των κατοίκων του, από άποψη πολιτιστική, ιστορική και κοινωνική. Ακολούθως επισκέφθηκε τη Βαπτιστή και το Μιχαλίτσι, όπου συζήτησε με κατοίκους το θέμα του υψηλού κόστους της ενέργειας, που επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία των απομακρυσμένων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων, και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Στα Πράμαντα ο Σταύρος Καλογιάννης παραβρέθηκε στην εκδήλωση της δημοτικής οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε προσκαλέσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη. Συζητώντας με τον Πρόεδρο κ. Κ. Τραγουδάρα, τα μέλη του ΔΣ της ΔΗΜΤΟ και πολλούς κατοίκους των Πραμάντων και του Καλεντζίου, το οποίο επισκέφθηκε στη συνέχεια, ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Κυβέρνησης κατά την τελευταία τριετία κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, που μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στην περιοχή, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες ορεινές περιοχές διεθνώς. «Πλέον όλες οι χρηματοδοτήσεις, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, περιστρέφονται γύρω από την πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή την πράσινη ενέργεια, τον ήπιο τουρισμό, την ανάδειξη των ορεινών όγκων, της μοναδικής βιοποικιλότητας, των ποιοτικών προϊόντων», δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης. «Σε αυτούς τους άξονες θα βασιστούμε τα επόμενα χρόνια και θα διεκδικήσουμε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, καθώς, ως Τζουμέρκα, διαθέτουμε το θεσμικό πλαίσιο».

Την Κυριακή (15/01) ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε την Κόνιτσα και παραβρέθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΔΗΜΤΟ Κόνιτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο κ. Ν. Εξάρχου, πολλούς δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους του Δήμου Κόνιτσας, θέματα της περιοχής. Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί στηρίζετε τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα λάθη, δεν παρασυρθήκατε από τις σειρήνες του λαϊκισμού, παραμένετε πιστοί στην ιδεολογία, στις Αρχές και τις Αξίες που πρεσβεύει διαχρονικά η ΝΔ. Θέλω να σας ευχαριστήσω επίσης, γιατί με στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια. Τιμώ την εμπιστοσύνη σας, δουλεύοντας σκληρά γι’ αυτόν τον τόπο, με θέσεις και ρεαλιστικές προτάσεις, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε θέματα υλοποίησης έργων υποδομής, μικρών και μεγάλων, ιδίως των οδικών αξόνων. Αντιμετωπίσαμε επί τρία χρόνια πρωτοφανείς κρίσεις: μεταναστευτικό, κορονοϊός, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός. Η Κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 50 δις ευρώ για να μετριάσει τις μεγάλες επιπτώσεις από τις κρίσεις. Γι’ αυτό και αντέξαμε. Από εδώ και πέρα πρέπει να διαφυλαχθούν όσα με θυσίες πετύχαμε, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρωταρχικός στόχος τους επόμενους μήνες για την οικονομία είναι η επενδυτική βαθμίδα. Να επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Γι’ αυτό είναι κρίσιμες οι επόμενες εκλογές. Απαιτείται συσπείρωση και ήπιοι τόνοι ώστε να αναδειχθεί το έργο μας, και να προχωρήσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει με σταθερότητα».

Τέλος, στο Καλπάκι ο Σταύρος Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει, ακόμη μία φορά, με κατοίκους της περιοχής για τις μεγάλες προοπτικές που θα δώσει στο Πωγώνι και την Κόνιτσα η κατασκευή των οδικών αξόνων Ιωάννινα – Κακαβιά και Καλπάκι – Κόνιτσα και δήλωσε ότι πρέπει πλέον το Υπ. Υποδομών να δώσει απόλυτη προτεραιότητα σε αυτά τα έργα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!