Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινων – Ηρακλείου, καθώς ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ένταξή της σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας, ώστε να ενταχθεί στις άγονες αεροπορικές γραμμές, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ). Ειδικότερα η ΑΠΑ ολοκλήρωσε τη μελέτη και κίνησε τη διαδικασία επιλογής αεροπορικών εταιρειών για την εκμετάλλευση της αεροπορικής γραμμής Ιωάννινων – Ηρακλείου, καθορίζοντας ελάχιστη συχνότητα πτήσεων και ελάχιστες προσφερόμενες θέσεις, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1008/2008 «σχετικά με κοινούς κανόνες εκμετάλλευσης των αεροπορικών γραμμών στην ΕΕ». 

Για το θέμα ο Σταύρος Καλογιάννης είχε συνεργασία από τον  Ιανουάριο 2022 και συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο κ. Στάθη Σιούτη και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, καθώς και με τον Αερολιμενάρχη Ιωαννίνων κ. Β. Μητσιμάρη, ενώ το έθεσε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή σε συνάντησή τους τον περασμένο Απρίλιο, ο οποίος απάντησε θετικά. Στη συνέχεια συνεργάστηκε επί του θέματος με τον αρμόδιο Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Διοικητή της ΑΠΑ κ. Χρ. Τσίτουρα. Παράλληλα έφερε επανειλημμένα το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας σειρά Αναφορών και Ερωτήσεων (υπ’ αρ. 1386/ 09.02.2022, 1505/16.02.2022, 7691/27.09.2022, 776/09.11.2022) προς το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία της σχετικής μελέτης. 

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει: «Η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ιωαννίνων και Ηρακλείου θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τον Νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο συνολικά. Η ένταξη της σύνδεσης Ιωάννινων – Ηράκλειου στις άγονες γραμμές ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ των δύο Περιφερειών. Οι χρήστες της νέας αεροπορικής γραμμής, φοιτητές, επαγγελματίες, τουρίστες και γενικά όσοι Ηπειρώτες ή τρίτοι θέλουν να επισκεφθούν, για οποιονδήποτε λόγο, την Κρήτη και αντίστροφα, βγαίνουν σημαντικά ωφελούμενοι από αυτή την εξέλιξη. Αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία υποβάλλεται ο φάκελος της επιβολής υποχρεώσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτική αεροπορική γραμμή και η ολοκλήρωση της σχετικής διακήρυξης. Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Καραμανλή και τον Διοικητή της ΑΠΑ κ. Τσίτουρα για τη συνεργασία μας και τη θετική ανταπόκρισή τους εξ αρχής και σε αυτό το ζήτημα».Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!