Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1977 να γιορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι “Η Δύναμη των Μουσείων” και επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας την Τετάρτη 18 Μαΐου πραγματοποιεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις στο χώρο του Μουσείου. Η αυλαία “ανοίγει” στις 10 το πρωί με την ενότητα “Όταν οι μαθητές ξεναγούν μαθητές”.
Εστιάζοντας στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης, μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συγκεκριμένα του Γενικού Λυκείου Λούρου, θα αναλάβουν να ξεναγήσουν στη μόνιμη έκθεση του ΑΜΝ τους συμμαθητές τους.
Από τις 20:00 έως τις 22:00 θα παρουσιαστεί η η ψηφιακή δράση “Από τη Νικόπολη στη Φωτική και το λιμάνι της” η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Κατά την περιήγησή τους στο ένα μουσείο, οι επισκέπτες καλούνται να εντοπίσουν και να σαρώσουν με τα κινητά τους qr codes τοποθετημένους σε δέκα (10) επιλεγμένα εκθέματα, αποκτώντας έτσι -απομακρυσμένη- πρόσβαση σε πληροφορίες εκθεμάτων του δεύτερου μουσείου. Μέσα από τα συγκεκριμένα εκθέματα, τα οποία προέρχονται είτε από τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης (ΠΕ Πρέβεζας) είτε από τη Φωτική και το λιμάνι της (ΠΕ Θεσπρωτίας), παρουσιάζονται οι δύο σημαντικές αυτές πόλεις ρωμαϊκές πόλεις της αρχαίας Ηπείρου.Τέλος στις 20.30 στον αύλειο χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία τεσσάρων μουσικών συνόλων (κρουστά, μουσικής τζαζ, συμφωνικό σύνολο και χορωδία ) από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη, ενώ θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!