Το “The Dark Side of the Moon” είναι μια φράση που συνδέεται συχνά με το εμβληματικό άλμπουμ των Pink Floyd που κυκλοφόρησε το 1973. Το άλμπουμ, με τίτλο “The Dark Side of the Moon”, είναι ένα από τα πιο διάσημα και αναγνωρισμένα έργα του συγκροτήματος. Είναι ένα concept άλμπουμ γνωστό για τον progressive rock ήχο, τη θεματική συνοχή και την πρωτοποριακή χρήση των στούντιο εφέ.
Ο ίδιος ο τίτλος αναφέρεται στην αόρατη πλευρά του φεγγαριού, το τμήμα της επιφάνειας του φεγγαριού που είναι μόνιμα στραμμένο μακριά από τη Γη. Μεταφορικά, διερευνά θέματα όπως το πέρασμα του χρόνου, οι ψυχικές ασθένειες, η απληστία και η ανθρώπινη εμπειρία.
Το εξώφυλλο του άλμπουμ, σχεδιασμένο από τον Storm Thorgerson της Hipgnosis, διαθέτει ένα πρίσμα που διαχέει το φως σε ένα φάσμα χρωμάτων. Αυτή η εικόνα έχει γίνει εικονική και συνδέεται συχνά με το άλμπουμ.
Το “The Dark Side of the Moon” παραμένει με μεγάλη επιρροή στον κόσμο της μουσικής και θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Τα κομμάτια του, συμπεριλαμβανομένων των “Money”, “Time” και “Us and Them”, συνεχίζουν να φημίζονται για τη μουσικότητα και τους βαθύς στίχους τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!