Το Ισραήλ συμφώνησε με την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι το Ισραήλ έχει επιτύχει τον στόχο του να εξουδετερώσει την πυρηνική και βαλλιστική απειλή του Ιράν και ευχαριστεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την «υποστήριξη στην άμυνα και τη συμμετοχή» του σε αυτή την προσπάθεια.

Eίχε προηγηθεί η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου που επιβεβαίωνε την κατάπαυση του πυρός και καλούσε τις δύο χώρες, Ισραήλ και Ιράν, να μην παραβιάσουν τη συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός πουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου θα προβεί αργότερα σε διάγγελμα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά μια περίοδο έντασης και συνεχόμενων επιθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με την ελπίδα η κατάπαυση του πυρός θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!