Πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων αποτελεί το Πραμαντιώτικο Καρναβάλι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου, στην έδρα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Η έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τη συνοικία «Μπούγα» και θα καταλήξει μία ώρα αργότερα στην κεντρική πλατεία των Πραμάντων, όπου θα αναβιώσουν παραδοσιακά δρώμενα, όπως το γαϊτανάκι και ο «καλατζής», ενώ θα υπάρχει και μουσικό πρόγραμμα με Dj. Παράλληλα, θα υπάρχουν παραδοσιακά κεράσματα με τσίπουρο «Ευδοξία» και τυροκομικά «Μπούτζας».

Στις 7 το απόγευμα θα ανάψει στην πλατεία η Τζαμάλα και τη σκυτάλη της διασκέδασης θα πάρει η “The Band Instrument” με latin και ελληνικά τραγούδια, για να ακολουθήσει παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα. Το κρασί θα ρέει άφθονο, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Πραμάντων θα ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακές πίτες.

Το γλέντι θα συνεχιστεί την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, με τα Κούλουμα να γιορτάζονται στην κεντρική πλατεία των Πραμάντων. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν με παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα.

 

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα οργανωθούν και στις μεγαλύτερες κοινότητες του Δήμου την Κυριακή 17 Μαρτίου, με τους κατά τόπους συλλόγους να στήνουν γλέντια γύρω από τις φωτιές.

Δ.Ε. Κατσανοχωρίων
Ελληνικό: Στις 7.30 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνικού θα ανάψει Τζαμάλα στην κεντρική πλατεία, προσφέροντας κρασί, παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.
Καλέντζι: Στις 7 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεντζίου θα ανάψει τη «Δέπω» και θα προσφέρει κρασί.
Πλαίσια: Στις 7 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαισίων θα ανάψει τη «Δέπω» στην πλατεία του χωριού, όπου θα στηθεί ένας μπουφές και θα προσφέρεται κρασί.
Πηγάδια: Στις 8 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαδίων θα ανάψει Τζαμάλα και θα προσφέρει κρασί.
Μονολίθι: Στις 8 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολιθίου θα ανάψει Τζαμάλα στην πλατεία του χωριού και θα προσφέρει κρασί.
Πλατανούσα: Στις 7 το απόγευμα, θα ανάψει Τζαμάλα στην πλατεία του χωριού και θα προσφέρει κρασί.

Δ.Ε. Τζουμέρκων
Χουλιαράδες: Στις 7 το απόγευμα, η Φιλοπρόοδος Αδελφότητα Χουλιαράδων «Αγία Παρασκευή» θα ανάψει Τζαμάλα στην πλατεία του χωριού και θα προσφέρει κρασί.
Μιχαλίτσι: Στις 7 το απόγευμα, η Αδελφότητα Μιχαλιτσίου «Ο Άγιος Νικόλαος» θα ανάψει Τζαμάλα στην πλατεία του χωριού και θα προσφέρει κρασί.
Βαπτιστής: Στη 1 το μεσημέρι η Αδελφότητα Βαπτιστή «Ο Άγιος Ιωάννης» θα ανάψει Τζαμάλα και θα προσφέρει κρασί, παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα.

Δ.Ε. Ματσουκίου
Ματσούκι: Στις 7 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ματσουκίου θα ανάψει Τζαμάλα στην πλατεία του χωριού, όπου θα υπάρχουν κρασί και σουβλάκια.

Δ.Ε. Καλαρρυτών
Καλαρρύτες: Στις 7.30 το απόγευμα θα ανάψει Τζαμάλα στην πλατεία του χωριού και θα προσφέρει κρασί.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!