Σήμερα στις 6 το απόγευμα, στη Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί, θα πούν το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσιρώνης, γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στην Άρτα. Καταγόταν από τη Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Εξελέγη βουλευτής το 2007 και το 2009. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Πρόεδρος Προανακριτικής και μέλος Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής. Αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Επιτέλεσε χρέη Διευθυντή της Γραμματείας του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας. Υπηρέτησε επίσης ως Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας (2001) και διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν παντρεμένος με την Αλεξία Κακλαμάνου, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Ήταν συγγραφέας δύο επιστημονικών βιβλίων Στατιστικής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!