Επισκέψεις  στα δύο  Νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων, το Γ.Ν. ‘Χατζηκώστα’ και το Π.Γ.Ν.Ι.  πραγματοποίησε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής κος Ιωάννης Τσίμαρης, την Μ. Πέμπτη 2/5/2024. Κατά την διάρκεια των επισκέψεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους των Συλλόγων εργαζομένων των  2 νοσοκομείων , εκπροσώπους της Ε.Ι.Ν.Η. καθώς και τις αντίστοιχες  διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν τα προβλήματα της παγιωμένης πλέον υποχρηματοδότησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς και της σοβαρής έλλειψης προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που υπηρετούν στα Νοσοκομεία. Ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλες οι Υγειονομικές Μονάδες ανά την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους εκπροσώπους της Ε.Ι.Ν.Η. στο ζήτημα των ‘εντέλλεσθαι ‘ των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε νοσοκομεία της Άρτας ή του Αγρινίου, με αποτέλεσμα την εξουθένωση του προσωπικού.

Τελευταία ευκαιρία… για τον εκσυγχρονισμό και αναδιαμόρφωση του Τ.Ε.Π.

Όσο αναφορά το Π.Γ.Ν.Ι., η χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού και αναδιαμόρφωσης του Τ.Ε.Π. , μετά την απένταξη του έργου τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζήτημα που δημοσιοποιήθηκε σε συνέχεια ερώτησης στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή, φέρεται να έχει μια τελευταία ευκαιρία, έστω και κατά πολύ υπολειπόμενη των πραγματικών αναγκών του Νοσοκομείου.

Ο βουλευτής δήλωσε κατά τις συναντήσεις ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι η προκήρυξη συνολικά των κενών οργανικών θέσεων, η επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων προκειμένου να καλύπτουν τις υφιστάμενες ανάγκες και των νέων κλινικών. ‘Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της αυτοτελής φορολόγησης των εφημεριών, της ένταξης των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά ώς άμεσα μέτρα καθώς και της απόδοσης κινήτρων στους υγειονομικούς προκειμένου να κάνουμε και πάλι θελκτικό το επάγγελμα’, επεσήμανε.  ‘Απώτερος στόχος μας’ συνέχισε  ‘είναι η μισθολογική σύγκλιση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.  .

Όσο αναφορά για την χρηματοδότηση του προτεινόμενου ΤΕΠ στο Π.Γ.Ν.Ι., εξέφρασε τις επιφυλάξεις του καθώς προκειμένου να προλάβουμε τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης από το Τ.Α.Α. θα πρέπει το έργο που θα δημοπρατηθεί ως ‘μελέτη και κατασκευή’ να μην ‘’πέσει’’ στο σκόπελο ενδεχόμενου άγονου διαγωνισμού ή των ενστάσεων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!