Στο δημοψήφισμα των Δικηγορικών Συλλόγων, κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που πρόκειται να διαλύσει συνολικά τη δικαστική λειτουργία στη χώρα, συμμετείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εχθές, προέβη δε σε δηλώσεις σχετικά.
“Είμαστε κατά της πολυδιάσπασης του Πρωτοδικείου Αθηνών. Είμαστε κατά της περαιτέρω υπονόμευσης των Περιφερειακών Πρωτοδικείων σε όλη τη χώρα, που έχει αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε κατά όλων αυτών των πρωτοβουλιών, που δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της Δικαιοσύνης και της Δικαστικής Λειτουργίας.”
Τόνισε πως η Δικαιοσύνη ήδη βρίσκεται σε κακό χάλι και η Απόφαση για το Μάτι είναι δυστυχώς απότοκος μιας τρομακτικής έλλειψης σύνδεσης της δικαστικής λειτουργίας με την κοινωνία και με το αίσθημα δικαίου των πολιτών.
“Τα Δικαστήρια σε όλη τη χώρα λειτουργούν με τρομακτικές ελλείψεις, με τρομακτικές δυσκολίες για δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και για τους ευσυνείδητους δικαστές, που δεν είναι όλοι. Τα Δικαστήρια σε όλη τη χώρα λειτουργούν σε συνθήκες ανεπίτρεπτες για ένα Κράτος Δικαίου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης απεργάζεται να τους δώσει τη χαριστική βολή. Ψηφίζουμε όχι στο νομοσχέδιο αυτό, στηρίζουμε το Δημοψήφισμα που διοργάνωσαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και οι δικηγόροι της χώρας αυτής.
Εμείς, οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, δίνουμε ένα μήνυμα, ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του πολίτη σε μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, που λειτουργεί εύρυθμα, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών και θα αντιταχθούμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες.”

Οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://youtu.be/

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!