“Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Για ένα χρόνο, με προσπάθεια όλης της τοπικής κοινωνίας, των αρμόδιων- για την τήρηση των μέτρων-φορέων, αλλά και του Δήμου μας που υλοποίησε και συνεχίζει μία μεγάλη γκάμα μέτρων πρόληψης, καταφέραμε να είμαστε σε πολύ καλό επιδημιολογικό επίπεδο.
Όμως, τα δεδομένα σ’ όλη τη χώρα έχουν πια αλλάξει.
Και είναι σχεδόν αναμενόμενο, όταν “καίγεται” όλο το δάσος, να καεί κάποια στιγμή και η αυλή σου.
Η σημερινή απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, μας θέτει όλους για ακόμη μία φορά προ των ευθυνών μας.
Φορείς, επαγγελματίες, κοινωνία πρέπει να σταθούμε απέναντι στις εξελίξεις με αλληλεγγύη και χωρίς αλληλοκατηγορίες. Γιατί κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βγούμε απ’ αυτή τη δύσκολη θέση.
Στην κατεύθυνση αυτή, σήμερα το πρωί και πριν ακόμη υπάρχουν οι εξελίξεις από τον ΕΟΔΥ, συγκαλέσαμε άλλη μια σύσκεψη με την Πολιτική Προστασία του Δήμου για πρόσθετα μέτρα πρόληψης. Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Τις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσω μια ευρεία τηλεδιάσκεψη με όλους τους Συλλόγους και τους φορείς της Άρτας, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις. Όποια πρόταση πέσει στο τραπέζι και μπορεί να υλοποιηθεί από τον Δήμο μας, δεσμεύομαι ότι θα πραγματοποιηθεί. Ενώ, οι υπόλοιπες θα φροντίσουμε να φτάσουν στον αρμόδιο αποδέκτη.
Έχουμε στο νου μας, να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες με υγεία. Και να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας την επόμενη ημέρα. Θα τα καταφέρουμε και πάλι.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!