Άγρια δολοφονία στην Ήπειρο: Του έσπασε το κρανίο, τον πέταξε σε στάβλο και για 4 χρόνια κοιμόταν δίπλα στον σκελετό του. Ένας 23χρονος Αλβανός δολοφονείται από έναν συντοπίτη του ο οποίος του «πήρε τη ζωή» σπάζοντας του το κρανίο, τον έδεσε χειροπόδαρα, τον πέταξε σε στάβλο στα Γιάννενα όπου εργαζόταν ως επιστάτης και για τέσσερα χρόνια κοιμόταν δίπλα στα κόκαλά του.Κατηγορούμενος και θύμα, φέρεται, όπως εκτιμούν οι αρχές, να είχαν διαφορές με φόντο εισαγωγή ναρκωτικών από τη γειτονική χώρα, με το έγκλημα να αποκαλύπτεται τέσσερα χρόνια μετά και τον φερόμενο δολοφόνο να αρνείται μέχρι και σήμερα οποιαδήποτε εμπλοκή στην σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Μάλιστα, ενώ στην αρχή ο 44χρονος κατέθεσε ως μάρτυρας, στη συνέχεια μετατράπηκε σε κατηγορούμενος, την είχε «κοπανήσει» στην Αλβανία, συνελήφθη πριν από 11 μήνες και προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας.Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη και ο 44χρονος Αλβανός συνοδευόμενος από τον συνήγορο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, θα καθίσει στο εδώλιο προκειμένου να λογοδοτήσει για την αποτρόπαια αυτή πράξη για την οποία έχει προφυλακιστεί.

Το newsit.gr, μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης και τις καταθέσεις ξεδιπλώνει το χρονικό της φρίκης εκείνο το παγωμένο βράδυ, παραμονής Χριστουγέννων του 2007 στα Γιάννενα όπου ο 23χρονος Αλβανός, σύμφωνα με τις αρχές, βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του 44χρονου σήμερα ομοεθνούς του.

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε, τέσσερα χρόνια αργότερα στις στις 5 Μαΐου 2011 και ακόμα πνίγεται στο μυστήριο…Η εξαφάνιση – θρίλερ: Για 4 χρονιά τον αναζητούσαν σε τηλεοπτικές εκπομπές
Το χρονικό της φρίκης που ξεκίνησε με την εξαφάνιση του νεαρού Αλβανού περιγράφει λεπτομερώς στην κατάθεσή του ο αδερφός του:«Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2007 όταν ο αδερφός μου Εμιλιάνο μας ανακοίνωσε ότι θέλει να ξεκινήσει για την Ελλάδα ως λαθρομετανάστης από κει που μέναμε στο Ερσάκε για να έρθει στην Ελλάδα. Ο Εμιλιάνο όμως μας είχε πει ότι για να περάσουν στην Ελλάδα θα πρέπει να πάρουν και τρεις τσάντες μεγάλες με χασίς. Την τσάντα του την είχαν δώσει δύο αδέρφια. Τις τσάντες θα τις έφερνε με άλλα δύο παιδιά από ένα χωριό διπλανό. Ξεκίνησαν αλλά στα μέσα της διαδρομής στον Γράμμο είχε μεγάλη κακοκαιρία κι ήταν χιονισμένα και πήρε τηλέφωνο τα παιδιά αυτά και αυτοί του είπαν ότι αφού έχει κακοκαιρία να αφήσει τα πράγματα εκεί και να γυρίσει πίσω. Μετά από δύο ημέρες γύρισε πάλι με άλλα δύο παιδιά που εμείς δεν ξέρουμε ποιοι ήταν και πήγε να πάρει τις τσάντες. Πήγε όμως και δεν ήταν εκεί δεν τις βρήκε.

Πήρε τηλέφωνο τα παιδιά, τα δύο αδέρφια και τους είπε ότι δεν βρήκε τις τσάντες και γύρισε πάλι στο σπίτι του. Με το που γύρισε στο σπίτι του, άρχισαν τα δύο αδέρφια να λένε ότι πούλησε το εμπόρευμα και τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν και από φόβο πήγε στο Λεχοβίκι. Μετά απ’ αυτό μετά από ένα μήνα ήρθε στην Ελλάδα, στην Ηγουμενίτσα που δούλευε σε ένα στάβλο και μετά ήρθε στα Γιάννενα. Σε αυτό το διάστημα τον έπιαναν και ξαναρχόταν ώσπου στις 19 Δεκεμβρίου 2007 έφυγε από το Λεχοβίκι. Εμείς τότε μιλάγαμε με τον Εμιλιάνο στο κινητό του τηλέφωνο. Στις 19 Δεκεμβρίου 2007 είχε φύγει από το χωριό. Μας είπε ότι έφτασε στο σπίτι στα Σαράντα Σκαλιά και ότι μένει με κάποιους Αλβανούς.Στις 21 Δεκεμβρίου 2008 πήγε και δούλεψε στην οικοδομή και γύρισε σπίτι στις 22 Δεκεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου 2007 όλα τα παιδιά ήταν σε ένα μαγαζί στα Σαράντα Σκαλιά και πίνανε όπως μας είπαν. Οι άλλοι μετά κατέβηκαν στην πλατεία Πάργης. Στο δρόμο βρήκα ένα νυχτερινό μαγαζί και δύο Αλβανοί έφυγαν ενώ ο ένας έδωσε στον κατηγορούμενο 100 ευρώ για να καθίσει με τον Εμιλιάνο. Τον κατηγορούμενο, ο Εμιλιάνο τον είχε γνωρίσει σε ένα μαγαζί μέσω ενός Αλβανού. Απ’ ό,τι μου είπε ο κατηγορούμενος ήπιανε από ένα ουίσκι και μετά στις 12 τη νύχτα βγήκαν έξω και του έδωσε 20 ευρώ να πάρει ταξί. Εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί ο κατηγορούμενος έμενε πολύ κοντά με τον Εμιλιάνο, αυτός πήγε με ταξί και ο αδερφός μου και ένας άλλος με τα πόδια. Εγώ εκείνη τη μέρα είχα μιλήσει γύρω στις 16:30 με τον αδερφό μου. Στις 24 Δεκεμβρίου 2007 με πήρε ένας Αλβανός που έμεναν μαζί και ρώτησε την αδερφή μου αν έπιασε η αστυνομία τον Εμιλιάνο, γιατί στο σπίτι δεν είχε γυρίσει. Στις 25 Δεκεμβρίου 2007 τον έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο αλλά ήταν κλειστό.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2007 ένας Αλβανός μου είπε ότι ο κατηγορούμενος επίσης δε γνώριζε που είναι ο αδερφός μου. Επειδή είχα αγωνία και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο αδερφός μου, στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2008 ήρθα να δηλώσω την εξαφάνιση του και εδώ μου είπαν να μην την δηλώσω γιατί ήταν ενήλικος και μου είπαν ότι είχε πάει κάπου αλλού αλλά εγώ τους έλεγα ότι αν είχε πάει κάπου αλλού θα μας είχε πάρει τηλέφωνο. Στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου ο θείος μου είχε βγάλει την εξαφάνιση του Εμιλιάνο δυο φορές στην Αγγελική Νικολούλη.

Μετά ήρθα πάλι στις 31 Μαρτίου 2008 και δήλωσα τότε την εξαφάνιση. Όλο αυτό τον καιρό έκανα έρευνα από μόνος μου για να δω τι άτομο είναι ο κατηγορούμενος και όταν μου είπαν ότι ο κατηγορούμενος ήρθε στην Ελλάδα ήρθα και εγώ από την Ιταλία, τον παρακολουθούσα και μετά έδωσα τα στοιχεία του στην Αστυνομία. Τους είπα ότι ο κατηγορούμενος κοιμόταν στο στάβλο που βρέθηκε ο αδερφός μου που τώρα είναι νεκρός. Όλες οι υποψίες είναι στον κατηγορούμενο και ότι έφυγε την επόμενη μέρα μου έκανε εντύπωση. Απ’ ό,τι έμαθα, στην αστυνομία αρνιόταν τα πάντα. Εγώ τον βρήκα τον κατηγορούμενο και του είπα «πες μου που είναι να τον βρω, που τον σκότωσες να του κάνω την κηδεία» και αυτός μου είπε «να πας να τον βρεις σε αυτούς που χρωστάει χρήματα». Εγώ του είπα ότι εσύ ξέρεις ότι χρωστάει λεφτά και ο κατηγορούμενος μου είπε ότι το ξέρω, το άκουσα στην Αλβανία. Εγώ από τότε δεν τον ξαναείδα ούτε τον ξανάκουσα. Μόνο έναν Αλβανό τον έπιασαν με ναρκωτικά αλλά δεν ξέρω αν είναι στο κύκλωμα. Όλοι αυτοί που έμεναν τον αδερφό μου στο σπίτι, πλην ενός Αλβανού, μένουν στο χωριό».Η νομική άποψη
Τη Δευτέρα, ξεκινά η δίκη για την φρικτή αυτή υπόθεση με κατηγορούμενο τον Αλβανό όποιος θα μεταβεί στα δικαστήρια συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος επισημαίνει στο newsit.gr πως: «Ο εντολέας μου δεν σχετίζεται με την αποδιδόμενη σε αυτόν ανθρωποκτονία. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ελλιπή και σίγουρα όχι ικανά να στηρίξουν την κατηγορία. Η αθωότητα του θα αποδειχθεί περίτρανα στο ακροατήριο».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!