Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων, ξεκινούν την Παρασκευή το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι εργασίες του Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών στο οποίο συμμετέχουν Επιχειρηματικά Πάρκα, Επιμελητήρια και Βιομηχανικοί Σύνδεσμοι από όλη την Ελλάδα.

Το συνέδριο είναι διήμερο (19 και 20 Απριλίου) και διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών – ΠΑΣΕΒΙΠΕ και τα μέλη του, που είναι είτε Φορείς Διαχείρισης είτε τοπικοί σύνδεσμοι επιχειρήσεων των ακόλουθων Βιομηχανικών Πάρκων: Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, Δράμας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Λαμίας, Λάρισας, Πρέβεζας, Σερρών, Σχιστού και Τρίπολης.

Οι χαιρετισμοί

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Νίκος Παππάς, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιώργο Νικητιάδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου και Υπεύθυνο του Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του κόμματος και η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κ. Αλέξη Χαρίτση.

Στα περιβαλλοντικά – χωροταξικά θέματα, που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων Πάρκων, θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στον δικό του χαιρετισμό ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα στα Πάρκα

Οι επενδύσεις, τα θεσμικά θέματα και η ανταγωνιστικότητα των πάρκων θα απασχολήσουν τους ομιλητές των δυο πρώτων ενοτήτων της εκδήλωσης. Στα αντίστοιχα θεματικά πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ: Πέτρος Μαντάς, Πρόεδρος ΠΑΣΕΒΙΠΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Χρηστάκος, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ, Kωνσταντίνος Μωραϊτίδης, Μέλος Δ.Σ. και Δ.Ε. Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κιντά, Πρόεδρος Α΄ ΒΙ.Π.Ε Βόλου, Νίκος Μουντάκης, Γενικός Διευθυντής με καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του Νέου Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων, Αριστοτέλης Μπασδάνης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Νίκος Αγγελίδης, Πρόεδρος Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Στέφανος Γεωργιάδης, Πρόεδρος ΕΒΕ Δράμας και μέλος Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Αναστάσιος Καπνοπώλης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Αυγερινός, Πρόεδρος ΕΒΕ Φωκίδας, Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Σερρών και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές. Tις σχετικές θεματικές ενότητες θα συντονίσουν οι κυρίες Λένα Παρασκευά, Δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδας και Άντα Σεϊμανίδη, Δημοσιογράφος και Συνιδρυτής του επιχειρηματικού φόρουμ A Energy Investment Initiative και ΣΔΙΤ Forum.

Η ενεργειακή ενότητα

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!