Δυστυχώς για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος με εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας κατά τη μετάβασή τους στο σχολείο. Ευτυχώς αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος τους και δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.

    Οι εκπαιδευτικοί του νoμού μας, αλλά και σε όλη τη χώρα, βρίσκονται καθημερινά σε μεγάλη πίεση, καθώς η αύξηση των ωρών εργασίας σε συνδυασμό με την αύξηση των μαθητών στις τάξεις, έχει αναγκάσει πολλούς εκπαιδευτικούς να διδάσκουν σε πάνω από τρία, τέσσερα και πέντε σχολεία την εβδομάδα, και συχνά σε δύο ακόμα και την ίδια μέρα. 

Τα παραπάνω ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις και η απόδοση οργανικών θέσεων γίνονται με το σταγονόμετρο, έχουν ως συνέπεια οι συνάδελφοι να μετακινούνται για χρόνια μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, αφού είναι δύσκολο να συντηρούν δύο και τρία νοικοκυριά. 

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε και την πενιχρή αποζημίωση οδοιπορικών από την πολιτεία, καθώς και το άγχος και την ανασφάλεια που πηγάζει, τη μείωση του εισοδήματος λόγω των χαμηλών μισθών και από τη νεοφιλελεύθερη αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση που επιβάλλει η κυβέρνηση, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργεί εκείνες τις απαράδεκτες συνθήκες, ώστε οι συνάδελφοι να βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα. 

  Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Ιωαννίνων εκφράζει την συμπαράστασή  του και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους του Γυμνασίου Χρυσοβίτσας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων για ό,τι χρειαστούν.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ



Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!