Ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών», σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους παραγωγούς στο Μέτρο 22.

Ειδικότερα υπογραμμίζει ότι το Μέτρο 22 απευθύνεται σε γεωργούς, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, οι οποίοι πλήττονται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα κατά την υποβολή των αιτήσεων,  με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλοί δικαιούχοι. 

Επιπρόσθετα επισημαίνει ότι ο αποκλεισμός τους εστιάζεται σε δικαιούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν επειδή, είτε υπήρχαν διαφορές μεταξύ των στοιχείων παραγωγής του 2021, είτε ελλείψεις στα στοιχεία παραγωγής.

Με την αναφορά του, ο κ. Γκόκας καλεί τον κύριο Υπουργό να λάβει υπόψη του το σοβαρό αυτό ζήτημα για να μην αποκλειστεί κανένας πραγματικός δικαιούχος από το Μέτρο 22 και να απορροφηθούν οι σχετικές πιστώσεις από γεωργούς, πτηνοτρόφους και κτηνοτρόφους, που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, καθώς το κόστος παραγωγής έχει υπερδιπλασιαστεί και δεν είναι πλέον βιώσιμες οι δραστηριότητές τους.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!