“Πιστεύω ότι το δυστύχημα αυτό δίνει την ευκαιρία και στην κυβέρνηση να χαράξει με μεγαλύτερη σαφήνεια διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία και να θέσει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Γιατί έγινε το δυστύχημα; Έγινε για έναν βασικό λόγο. Γιατί εξακολουθεί να ζει το βαθύ κράτος του δημοσίου. Είναι η ευκαιρία να τελειώνουμε με αυτό το κράτος”, ανέφερε ο  Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης , μιλώντας στην ΕΡΤ
“Ευκαιρία” είναι, λοιπόν, για την κυβέρνηση και για τον Άδωνι Γεωργιάδη η απώλεια ανθρώπινων ζωών και ο τραγικός θάνατος νέων παιδιών, στα οποία, μόλις χθες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας τη λέξη “θυσία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, επισημαίνοντας πως «μετά τη “θυσία” Μητσοτάκη, “ευκαιρία” για τον Γεωργιάδη η τραγωδία».

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει: «Μετά τον κ. Μητσοτάκη που χαρακτήρισε χωρίς ντροπή “θυσία” την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων στα Τέμπη, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε πως το δυστύχημα είναι “ευκαιρία” για την κυβέρνηση για “να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος”. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξηγούσαμε στον αμετροεπή κ. Γεωργιάδη πως το “βαθύ κράτος” το έστησαν οι ίδιοι εδώ και 40 χρόνια και το διογκώνει εδώ και 4 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνά με ρουσφέτια, αναξιοκρατία και τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, με τις οποίες θυμήθηκε μετά την τραγωδία δήθεν να συγκρουστεί».

Εν συνεχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσθέτει: «Δεν βρισκόμαστε σε φυσιολογικές συνθήκες όταν έχουμε χάσει άδικα 57 ανθρώπινες ζωές. Θα περιμέναμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του παρά το κρεσέντο αλαζονείας, αμετροέπειας και μετάθεσης ευθυνών, να σέβονται τουλάχιστον τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!