Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των χωριών του Σουλίου στην καθημερινή τους μεταφορά από και προς τις σχολικές τους μονάδες. Ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Τον τελευταίο μήνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις καθημερινές μετακινήσεις των λιγοστών μαθητών των απομονωμένων χωριών του Σουλίου, από και προς τα σχολεία του Τσαγγαρίου. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τη σταθερή, νόμιμη και ασφαλή μεταφορά τεσσάρων παιδιών, ρίχνοντας έτσι το βάρος στους γονείς, οι οποίοι δυσκολεύονται να καλύψουν την καθημερινή αυτή ανάγκη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα παιδιά πολλές φορές να μην πηγαίνουν καν σχολείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη και το μέλλον τους. 

Με την Ερώτηση που κατέθεσα ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή, νόμιμη και ασφαλής μετακίνηση των μαθητών. Δεν είναι δυνατόν το 2022 να υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου».  

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!