Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και με επικεφαλής την Πρόεδρο, κα Φώφη Γεννηματά, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με την άμεση ανάγκη προμήθειας και τοποθέτησης φορητών απινιδωτών σε κομβικά σημεία ανά την Επικράτεια.

Ειδικότερα τονίζουν τη σημασία που έχει η χρήση απινιδωτή κατά τα πρώτα 3-5 λεπτά μετά από ένα επεισόδιο ανακοπής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνέβη και πριν μερικές μέρες κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, όπου ένας εκ των ποδοσφαιριστών κατέρρευσε ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο και η ύπαρξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, αλλά και απινιδωτή απέβησαν σωτήρια.

Επίσης σημειώνουν ότι και κατ’ επανάληψη είχε αρθρογραφήσει στο παρελθόν ο αείμνηστος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπουργός και καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτριος Κρεμαστινός, για το «σωτήριο μηχανηματάκι», τον απινιδωτή, που κατά τη χρήση του μπορούν να αναστραφούν περίπου το 60% των περιστατικών ανακοπής.

Επιπλέον διαπιστώνουν ότι πολλοί συνάνθρωποί μας θα είχαν σωθεί σε περίπτωση που υπήρχαν τοποθετημένοι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε κεντρικά σημεία δημόσιων χώρων, με την ίδια συχνότητα όπως είναι και οι πυροσβεστήρες. Όμως στη χώρα μας δεν έχει προχωρήσει ανάλογα, σε αντίθεση με άλλες χώρες του δυτικού κόσμου.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι οι φορητοί απινιδωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε, καθώς διαθέτουν ηχητικές οδηγίες, ότι τα ΜΜΕ μπορούν να πραγματοποιήσουν εκστρατείες γρήγορης επιμόρφωσης και ότι είναι ανάγκη από τη πλευρά της η Κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σημασία της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε γωνιά της Επικράτειας ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς για τις προθέσεις τους επί της συγκεκριμένης πρότασης. Επίσης θέτουν ερωτήματα για τις ενέργειες που σκοπεύουν να ακολουθήσουν γι’ αυτό το σημαντικό έργο, που αναμένεται να σώσει τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας, για το σχεδιασμό καταγραφής αυτών των μηχανημάτων σε κεντρικό ηλεκτρονικό χάρτη και για τη διαδικασία εκπαίδευσης στη χρήση τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!