Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς «Οικονομικών» και «Ανάπτυξης και Επενδύσεων», σχετικά με την ανάγκη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν και τα μέλη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κατά την έκτακτη συνεδρίασή τους, που πραγματοποίησαν στις 23-01-2023 στα Ιωάννινα, σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου , το οποίο κοινοποιήθηκε και στον ίδιο.

Ο κ. Γκόκας επισημαίνει ότι οι μικρές, μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου αντιμετωπίζουν πράγματι, σημαντικές δυσκολίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια.

Επίσης υπογραμμίζει ότι οι επιχειρήσεις της Ηπείρου, αλλά και των υπόλοιπων Περιφερειών, χωρίς τα δάνεια των τραπεζών και με την περιορισμένη πρόσβαση στις χαμηλότοκες χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, αδυνατούν να στραφούν στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον υγιή ανταγωνισμό, καθώς πλέον τίθεται, κατ’ αρχάς, θέμα επιβίωσης των δραστηριοτήτων τους.  

Παράλληλα τονίζει ότι η τοπική κοινωνία και οικονομία της Ηπείρου χρειάζονται στήριξη, ώστε οι ρυθμοί ανάπτυξης, που παραμένουν αρκετά χαμηλοί, να καταγράψουν άνοδο, γι’ αυτό και καλεί τους κ.κ. Υπουργούς να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, για να έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών παροχών του Ταμείου Ανάκαμψης, και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με περιπτώσεις αλλεπάλληλων διακοπών δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις της Περιφέρειας.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!