Τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε  ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Νικόλαο Ταχιάο, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και ειδικότερα για το θέμα της σήραγγας Μαλακάσι Α (με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα), που έκλεισε προσωρινά από 12 Απριλίου, προκειμένου να ελεγχθεί από ειδικούς ως προς την κατάσταση και λειτουργικότητά της.

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα στοιχεία ελέγχου, από τα οποία δεν προκύπτει στατική ανεπάρκεια της σήραγγας, τονίζοντας παράλληλα πως από την πρώτη στιγμή του προσωρινού κλεισίματος λήφθηκε μέριμνα για παράκαμψη, ώστε να μην εμποδιστούν οι μετακινήσεις στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων που αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ίδιος ο κ. Υφυπουργός θα ενημερώσει επιτόπου για τα αποτελέσματά τους τοπικούς φορείς των Ιωαννίνων.

Ο κ. Κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον κ. Ν. Ταχιάο για την ενημέρωση και υπογράμμισε πως ασχέτως του αποτελέσματος αυτού του απαραίτητου ελέγχου, η πρόβλεψη για βαριά συντήρηση και ανακατασκευή σοβαρών φθορών στις υποδομές της Εγνατίας που βαρύνουν τον παραχωρησιούχο θα πρέπει να επιτηρηθεί συστηματικά από την Πολιτεία.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!