Στις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών υλοποιήθηκε  τον Νοέμβριο το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων και τις προσεχείς ημέρες θα συνεχιστεί και για τον μήνα  Δεκέμβριο. Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος για την διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, τα ζώα που στειρώθηκαν ανέρχονται σε 48 στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος της προστασίας των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιωαννιτών, παράλληλα με την συνεχή προσπάθεια που γίνεται για την ευζωία των τετράποδων φίλων μας αλλά και την προστασία των πολιτών.

Έτσι λοιπόν συνεχίζεται ομαλά και το πρόγραμμα της περισυλλογής, της αποπαρασίτωσης, του εμβολιασμού και της επανατοποθέτησης των ζώων στο περιβάλλον σύμφωνα με τον νόμο, καθώς επίσης οι υιοθεσίες αλλά και η ενημέρωση των μαθητών δημοτικών σχολείων από την κτηνίατρο του Δήμου κα Χαρά Γκουντουβά.

«Το στοίχημα της Δημοτικής αρχής και των αρμοδίων υπηρεσιών είναι να μην υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους αλλά χρειάζεται ακόμα πολύς χρόνος, αρκετή δουλειά και εντατική ενημέρωση για να αντιληφθούν κάποιοι ασυνείδητοι ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών θα μεριμνά για την σωστή διαχείριση των αδέσποτων» επισημαίνει ο κ. Τσόλης.

Παράλληλα, ευχαριστεί την κτηνιατρική ομάδα που πραγματοποιεί τις στειρώσεις, το προσωπικό του Δήμου που ασχολείται με τα αδέσποτα, καθώς επίσης τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους φιλόζωους που βρίσκονται δίπλα στα αδέσποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών προσφέρει την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να υιοθετήσουν χωρίς καμία επιβάρυνση κάποιο από τα διαχειρισμένα αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούνται προσωρινά στο κυνοκομείο του Δήμου, προσκομίζοντας μόνο φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας. (Τηλ. επικοινωνίας 2651361380 και 2651361165).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!