Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Άρτα τα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ). 

 

Πρόκειται για το πρώτο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ της πόλης. Ένα σχολείο ειδικής αγωγής, το οποίο με κατάλληλα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό και πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, αναβαθμίζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Νομό της Άρτας. Παρέχοντας στους μαθητές του την δυνατότητα μεταλυκειακών σπουδών καθώς και μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης.

 

Η δημιουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ αποτελεί πράξη στήριξης  των οικογενειών των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, και ουσιαστικής αναγνώρισης των ίσων δικαιωμάτων τους στην  εκπαίδευση.

 

Στα εγκαίνια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Άρτας, παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, ο οποίος τόνισε πως: «η λειτουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ είναι η απόδειξη πως αναγνωρίζουμε τα άτομα με αναπηρία και με μαθησιακές δυσκολίες ως αυτό που είναι: ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, χωρίς αστερίσκους. Είμαστε συνεχώς δίπλα στα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και τις οικογένειές τους, στηρίζοντας την προσπάθεια τους να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ένα καλύτερο μέλλον». 

 

Ο κ. Στύλιος, ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, για την συνεργασία της τα τελευταία δύο χρόνια. Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, η Υπουργός μας άκουσε. Δικαίωσε την προσπάθεια μας να προσφέρουμε στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες του Νομού μας αυτό που αξίζουν, χρειάζονται και δικαιούνται· εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους».

 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανέφερε στο χαιρετισμό του ακόμη ότι η λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ αποτελεί ακόμα ένα βήμα της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει η Κυβέρνηση για την αναβάθμιση της παιδείας και της εκπαίδευσης στο Νομό της Άρτας. 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!