Το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ιωαννίνων συνυπογράφει το αίτημα της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιωαννιτών για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του οξυμένου προβλήματος της σχολικής στέγης στο δήμο Ιωαννιτών.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο το αίτημα της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιωαννιτών:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Κατόπιν ερωτημάτων γονέων του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων θα επιθυμούσαμε με αυτή την επιστολή να εισηγηθούμε τη διερεύνηση της υφιστάμενης κατάστασης σχετικά με την απουσία τμήματος ένταξης σε ΓΕΛ του δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση από την Υφυπουργό Παιδείας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη για την ίδρυση 40 επιπλέον – πέραν των ήδη λειτουργούντων τμημάτων ένταξης (Τ.Ε), στα οποία δεν περιλαμβάνεται τμήμα στην ΠΕ Ιωαννίνων. 

Ζητούμε αρχικώς, να μας γνωστοποιηθεί η εισήγηση του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων σχετικά με τις ανάγκες της ΠΕ Ιωαννίνων για τη δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας σχετικά με την εξαίρεση της ΠΕ Ιωαννίνων από τη λίστα των περιοχών όπου ιδρύθηκαν νέα τμήματα, καθώς υπάρχει ανάγκη οι μαθητές τμημάτων ένταξης των γενικών γυμνασίων της ΠΕ Ιωαννίνων να έχουν τη δυνατότητα να  φοιτήσουν σε σχολική μονάδα γενικού λυκείου το οποίο να έχει αντίστοιχο τμήμα .

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στην πόλη μας λειτουργούν 2(?) τμήματα ένταξης σε γενικά γυμνάσια και κανένα σε γενικό λύκειο. Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη για την ίδρυση τμήματος ένταξης σε ΓΕΛ. 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. “

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!