Επανήλθε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο θέμα για το αν η Χούντα έπεσε από το Πολυτεχνείο ή το Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τη διατύπωση που έκανε από τη Βουλή και η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και στο ΚΚΕ.

«Υπάρχει το Πολυτεχνείο του ’73 ως γεγονός που είναι η πιο μαζική λαϊκή αντίσταση στην δικτατορία. Δηλαδή δίπλα στους φοιτητές πηγαίνουν και μεγάλες ομάδες λαού της Αθήνας, και γι’αυτό το λόγο αντιδρά τόσο βίαια η χούντα και έχουμε και νεκρούς, και υπάρχει και το Πολυτεχνείο όπως διαμορφώθηκε μετά. Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση είναι το πρότυπο της Αριστεράς όλα τα υπόλοιπα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε: “Μου έκανε εντύπωση για την αντιπολίτευση ήταν ότι ήταν τόση η ένδεια επιχειρημάτων τους που είχαν εντοπίσει όλη τους την κριτική σε ένα άρθρο με το οποίο για γραφειοκρατικούς λόγους συγχωνεύονται δύο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που ανήκαν στο ΑΠΘ με εκείνο στο οποίο ανήκαν στο ίδιο το Αριστοτέλειο. Το Αγρόκτημα και το Δάσος του Αριστοτελείου. Θεωρήθηκε ξεπούλημα του δάσους ότι ξαναγυρίζουν στο Αριστοτέλειο! Το νομοσχέδιο έχει ορισμένες στρατηγικές κατευθύνσεις που θέλουν να ξεφύγουμε από ένα πανεπιστήμιο που είναι σε διαρκή εξέγερση και να πάμε σε ένα πανεπιστήμιο που θα ακολουθεί τα ευρωπαϊκό πρότυπα“.

Είναι άλλοι οι όροι του ’73 με μια χούντα και άλλοι οι όροι σήμερα με μια δημοκρατία” υπογράμμισε και απαντώντας στο αν θα έπαιρνε πίσω τη δήλωση που έκανε στη Βουλή δήλωσε “όχι, το πιστεύω ακράδαντα. Τι να συζητάμε τώρα; Αν η χούντα έπεσε εξαιτίας του Πολυτεχνείου ή εξαιτίας του Κυπριακού;“.

Κλείνοντας ο Άγγελος Συρίγγος κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάποια άλλη διατύπωση, σημείωσε πως “ίσως δεν αναφερόμουν στα αντάρτικα που τραγούδαγαν σε ταβέρνες με παϊδάκια. Ως εκεί. Αλλά, ότι τραγουδάγανε αντάρτικα σε στάδια και είχα πάει κι εγώ ως μαθητής αυτό είναι ναι αλλά δεν θεωρεί κανείς ότι κάνεις αντίσταση τραγουδώντας αντάρτικα σε καθεστώς δημοκρατίας. Αντίσταση κάνεις όταν είναι ο κίνδυνος. Όταν είναι ο εχθρός μέσα στην χώρα. Είναι ο Γερμανός. Όλα αυτά σε καθεστώς δημοκρατίας είναι προβλήματα για την Δημοκρατία“.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!