Εξαιρετική” χρονιά ήταν το 2023 για την Aegean Airlines «τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης, επιβατικής κίνησης και εσόδων, όσο και σε επίπεδο επέκτασης, επενδύσεων, κερδοφορίας και ρευστότητας» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα της χρήσης 2023.

Η εταιρία για φέτος προγραμματίζει να διευρύνει τη δραστηριότητά της, κυρίως από τη βάση της Αθήνας, προσφέροντας 7% περισσότερες θέσεις, ενώ αντίστοιχη αύξηση της χωρητικότητας αναμένεται στο σύνολο του εσωτερικού δικτύου, αλλά και από τη βάση της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, για το 2024 η  προγραμματίζει να διαθέσει 19,5 εκατ. θέσεις, από τις 7 βάσεις της, καλύπτοντας 47 χώρες, με 249 δρομολόγια.

Ο κος Βασιλάκης είπε, επίσης, πως «για πρώτη φορά τα 4 τελευταία χρόνια, μετά το 2019, όταν ξέσπασε η πανδημία» το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει προς έγκριση από την επόμενη Γενική Συνέλευση του Απριλίου τη διανομή μερίσματος ποσού 0,75 ευρώ ανά μετοχή. Μόνο που δεν εξήγησε γιατί ο προγραμματισμός της εταιρείας προβλέπει το κόψιμο της πρωινής πτήσης Αθήνα – Ιωάννινα ,από τις αρχές του καλοκαιρού και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!