Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην ‘Ανω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόποδες του Υμηττού.

Το Πανόραμα Βούλας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό και πλέον η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις καθώς κατευθύνεται προς τη Βάρη, καθώς υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Ηδη στον οικισμό οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια όπου έχουν σημειωθεί ζημιές, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που έχουν καεί.

 

Η φωτιά φαίνεται να περνά πλέον προς το νεκροταφείο της Βούλας όπου υπάρχει ένα κομμάτι παρθένου δάσους που δεν έχει καεί και δίνονται μάχες για να γλιτώσει.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε κάθε περίπτωση ενισχύονται με μέσα από τη Στερεά Ελλάδα και από την Πελοπόννησο που σπεύδουν να βοηθήσουν.

Σημειώνεται, το μήνυμα από το 112, εστάλη λόγω του πυκνού καπνού που έχει σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή λόγω των ανέμων και όχι επειδή μπορεί να κινδυνεύσουν οι κάτοικοι λόγω της φωτιάς. Εξάλλου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, έφτασε στο σημείο και ενημερώνεται για την κατάσταση από τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης για την κατάσταση που επικρατεί.

Νωρίτερα έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στη Βούλα, ενώ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση στο Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Σύμφωνα μετά ανέφερε πριν από λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός open, θα υπάρξει ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με οχήματα και πυροσβέστες από Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!