“Ο απολογισμός έργων και δράσεων του Δήμου Ιωαννιτών κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθιερωμένη ειδική συνεδρίαση που έγινε.

Οι υπηρεσίες του Δήμου συνέταξαν τον απολογισμό σε ένα  πολυσέλιδο κείμενο το οποίο είχε αποσταλεί στο σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από τις προηγούμενες ημέρες.

Στη συνεδρίαση έγινε η τοποθέτηση εκ μέρους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» από τον επικεφαλής της Θωμά Μπέγκα, εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» από τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Γκίζα, από την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» από τον δημοτικό σύμβουλο Βλάση Παπαχρήστο και εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης από την επικεφαλής της Όλγα Τσουμάνη. 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ανέφερε ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής το 2021 ήταν σημαντικό.

Αναφερόμενος στη ΔΕΥΑΙ σημείωσε ότι γίνονται επεκτάσεις αποχετευτικού άνω των 60 χιλιομέτρων, επεκτάσεις ομβρίων ενώ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την σύνδεση με το αποχετευτικό χιλιάδων νέων κατοικιών.

Σημείωσε ότι η επιχείρηση εκτελεί ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο που όμως υπόγειο και δεν φαίνεται αλλά έχει σπουδαίο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του και απαντώντας στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, θέτει επίμονα σε κάθε συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης, την ανάγκη ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης, τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο.

«Διεκδίκηση δεν σημαίνει κραυγές» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ. 

Απαντώντας στο θέμα για τα αδέσποτα είπε ότι οι προτάσεις του Δήμου για αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο διαχείρισης είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο στην ΚΕΔΕ όσο και στο αρμόδιο υπουργείο. 

Σχετικά με την εξέλιξη ορισμένων έργων ο Δήμαρχος τόνισε ότι η κεντρική πλατεία έχει ανάδοχο ενώ δεν χάθηκαν χρήματα από το ΕΣΠΑ καθώς κατευθύνθηκαν σε άλλα έργα, οι κόμβοι υλοποιούνται, τα led έχουν ανάδοχο ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται δεκάδες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικού δικτύου.

Αναγνώρισε τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα «Τρίτσης» οι οποίες οφείλονται στο κεντρικό κράτος ενώ υπενθύμισε ότι το έργο ανάπλασης για το Πάρκο Πυρσινέλλα έχει ήδη υποβληθεί για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται η απόφαση.

Για το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη ετοιμάζονται οι μελέτες για να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης του κτιρίου.

Εκτενείς απαντήσεις έδωσε για τις πολιτιστικές δράσεις που γίνονται ακόμη και σε εποχές δύσκολες λόγω της πανδημίας. Δράσεις που καλύπτουν όλη την έκταση του Δήμου ενώ ειδική μνεία έκανε στα διεθνή συνέδρια που οργανώθηκαν.

Ο Συνήγορος του Δημότη 

Εξήντα πέντε δημότες, δύο ομάδες δημοτών και μία επιχείρηση απευθύνθηκαν στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στην διάρκεια του 2021. Τον απολογισμό του έτους κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Συμπαραστάτης Χρήστος Πάνου ο οποίος ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου για την συνεργασία που έχει.

Από το σύνολο των υποθέσεων ο Συμπαραστάτης για 20 προέβη σε γραπτή διαμεσολάβηση . Οι οκτώ υποθέσεις αφορούσαν στην Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, οκτώ στη ΔΕΥΑΙ, τέσσερις στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, έξι στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 11 στη Διεύθυνση Καθαριότητας και στα αδέσποτα, τρεις στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, δύο σε ζητήματα προσωπικού, τρία στη νομική υπηρεσία και 15 σε διάφορα άλλα θέματα.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!