Στις αρχές Δεκεμβρίου 2022, με δελτίο τύπου του Δήμου ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό θέμα υγείας. Μέχρι σήμερα, ο Δήμαρχος δεν παρίσταται στις διαδικασίες που διενεργούνται στον δήμο μας. Ευχόμαστε, όπως δηλώσαμε κατ’ επανάληψη, ο Δήμαρχος να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα που προέκυψε με την υγεία του και να επανέλθει πλήρως στην καθημερινότητά του και στην άσκηση των καθηκόντων του στον δήμο μας. Αποδεχόμαστε, να χειριστεί το θέμα όπως και όταν νομίζει σκόπιμο ο Δήμαρχος Μωϋσής Ελισάφ.

Επ’ αυτών, ισχύουν τα παρακάτω:

 1. Στο δήμο μας ΔΕΝ παρατηρείται κανένα κενό εξουσίας.

 2. Οι διαδικασίες τηρούνται και ο δήμος ανταποκρίνεται στις κάθε είδους υποχρεώσεις του, τόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, αλλά κυρίως σύμφωνα με τις επιλογές του Δημάρχου Μ. Ελισάφ.

 3. Η παράταξή μας, όπως δηλώσαμε από καιρού και στον ίδιο τον δήμαρχο και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, θα είναι παρούσα σε όλες τις διαδικασίες που απαιτείται απαρτία και απαραίτητη, για το σύννομο των πράξεων και των διαδικασιών, συμμετοχή.

 4. Πλην όμως αυτό δεν προσδιορίζει αυτομάτως και συμφωνία μας, στις επιλογές της δημοτικής αρχής.

 5. Προτρέπουμε, διαφωνώντας με την πρακτική της δημοτικής αρχής για τα συγκεκριμένα έργα, τη δημοτική αρχή να μην προβεί σε υπογραφή καμίας συμβατικής πράξης για τα έργα:

  1. Κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο Δομπόλη

  2. Επανάχρηση του κτιρίου «Πνευματικό Κέντρο Κατσικάς» ως Κέντρο Πολιτισμικής Δημιουργίας.

  3. Ενώ, για το έργο: Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) – Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), θεωρούμε επιβεβλημένο πριν την υπογραφή σύμβασης να αντιπαρατεθούν οι θέσεις της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας με τις αντίστοιχες του αναδόχου, ώστε να αρθούν ή και να επαναξιολογηθούν κάθε φύσεως τεχνικές ή και οικονομικές διαφορές.

 6. Ειδικά για το υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα, θα είμαστε παρόντες με τεκμηριωμένες θέσεις, όταν θα τεθεί υπό συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι τότε κάθε σχετική αναφορά, είναι «τουφεκιά στον αέρα χωρίς λάμψη.

 7. Δηλώνουμε, ότι η παράταξή μας συνεχίζει να είναι διαρκώς διαθέσιμη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, στον Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή δημάρχου κ. Ευάγγελο Πήχα, στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλειο Ζωγράφο, για κάθε συνεννόηση, που θα διευκολύνει την ανεμπόδιστη εξέλιξη των διοικητικών διαδικασιών στο δήμο μας, ώστε να εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα ο πολίτης και η συναλλακτική δυνατότητα του δήμου μας.

 

Τατιάνα Καλογιάννη

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!