“Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες νέους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους νέους εργαζόμενους, που έκαναν το βήμα και στήριξαν το ΚΚΕ, με την ψήφο τους, σε όλη τη χώρα και εδώ στα Γιάννενα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους νέους, που για πρώτη φορά στήριξαν το ΚΚΕ, και εκείνους που η 1η τους ψήφος ήταν κόκκινη!

Χαιρετίζουμε όλους τους Γιαννιώτες και της Γιαννιώτισσες που έκαναν το βήμα και στήριξαν το ΚΚΕ, που του έδωσαν διψήφιο ποσοστό στο Δήμο Ζίτσας(12,3%), στην δημοτική ενότητα Ζίτσας με 20%, στο Ροδοτόπι, όπου το ΚΚΕ ήταν πρώτο σε ψήφους!

Για εμάς τους νέους, που αγωνιάμε για το μέλλον, που ασφυκτιάμε στα 10ώρα και τα 12ώρα, που δουλεύουμε σε αντικείμενα άσχετα με το πτυχίο μας, η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα. Γιατί ξέρουμε ότι αύριο θα είναι περισσότερες οι φωνές αντιστάσεις και αγώνα, μέσα και έξω από την βουλή. Ξέρουμε ότι, μόνο με δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, γιατί τα όνειρα μας δεν χωράνε στο σάπιο σύστημα τους .

Ας μην ορέγεται κανείς, λοιπόν, τις συνειδήσεις της νέας γενιάς! Ας θυμίσουμε στα στελέχη της ΝΔ, που δηλώνουν ότι  «Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στους νέους σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς στο έργο της κυβέρνησης και την εντολή για ακόμα πιο τολμηρές, γρήγορες μεταρρυθμίσεις» ότι οι φοιτητές πριν 20 μέρες έβγαλαν 1η δύναμη την ΠΚΣ, την παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια. Ας τους θυμίσουμε, επίσης, ότι οι φοιτητές ήταν αυτοί που, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ την προηγούμενη 4ετία έκανε «τολμηρές» μεταρρυθμίσεις, για να χτυπήσει περαιτέρω τα μορφωτικά δικαιώματά της νεολαίας, οι φοιτητές με την πάλη τους έβαλαν εμπόδια, ματαίωσαν ή καθυστέρησαν τα αντιλαϊκά της σχέδια. Όπως με την πανεπιστημιακή αστυνομία, που δεν πάτησε το πόδι της στις σχολές, ή τη ματαίωση της απόσπασης πτυχίου – παιδαγωγικής επάρκειας. Οι φοιτητές τα κατάφεραν συσπειρωμένοι γύρω από τους συλλόγους τους και το ίδιο θα κάνουν και τώρα, με πιο δυνατή «Πανσπουδαστική», αλλά και με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό τους.

Ας μην φαντασιώνονται, λοιπόν, η ΝΔ και η Νεολαία της ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έδωσαν «πράσινο φως» για ισοπεδωτικές ανατροπές στις σπουδές και στη ζωή τους. Θα το καταλάβουν άλλωστε με το «καλημέρα», αν επιχειρήσουν να ανοίξουν θέμα άρθρου 16, αξιοποιώντας και «το κλείσιμο του ματιού» που τους έκαναν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα περισσότεροι νέοι να δυναμώσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ για πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Καλούμε εκείνους και εκείνες που στις προηγούμενες εκλογές δίστασαν, το σκέφτηκαν αλλά δεν έκαναν το βήμα, να το κάνουν τώρα!

Στις 25 Ιούνη, στις νέες εκλογές, το σύνθημα είναι ένα! Ψηλώνουμε κι άλλο το ΚΚΕ, εκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή και στο Νομό μας!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!