Με αφορμή το εργατικό ατύχημα στο Γ.Ν Χατζηκώστα, η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΚΕ και συμβασιούχα Μαία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, δήλωσε:

“Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό ατύχημα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου μια εργαζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία, στην αποστείρωση και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στην καρδιολογική κλινική.

Δεν είναι πολύ καιρός από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και ήδη φαίνεται ότι υπάρχουν και τα άλλα “Τέμπη” ! Είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι στους οποίους εκτιθόμαστε οι εργαζόμενοι και στο Γ.Ν Χατζηκώστα, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας, των παμπάλαιων και ασυντήρητων μηχανημάτων και της ανύπαρκτης εκπαίδευσης. Τελικά η ασφάλειά μας γίνεται θυσία στο βωμό του κέρδους. Όλα αυτά  μας κάνουν αναλώσιμους.

Απαιτούμε άμεσα:

– Να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος από την αρμόδια αρχή, δηλαδή τον ΣΕΠΕ. Είναι όχι μόνο κυνική, αλλά και απαράδεχτη η στάση της Διοίκηση του νοσοκομείου, που θεωρεί το ατύχημα ως μη γενόμενο, επειδή δεν ήταν κάτι πιο σοβαρό!

– Να παρθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους συναδέλφους

– Να γίνει πρόσληψη μόνιμου και εκπαιδευμένου προσωπικού, μόνιμου γιατρού εργασίας, με την ανάλογη ειδίκευση

– Να γίνει γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου στο νοσοκομείο

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δυναμώσουμε τον αγώνα για όλα τα παραπάνω με όλους τους τρόπους”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!