Όπως ήδη σας ανέφερε το epirusgate με προηγούμενη του ανάρτηση, την ερχόμενη Κυριακή πιθανότατα θα γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εκλεγεί νέα πρόεδρος του κ. Ελένη Ακονίδου. Στην ίδια συνεδρίαση, θα εκλεγούν και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Τα στελέχη της δημοτικής αρχής, αναφέρουν πως η μη ουσιαστική απάντηση  από την πλευρά της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για το θέμα της εκλογής του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην θέση του δημάρχου, ουσιαστικά ισοδυναμεί με αποδοχή της διαδικασίας. Βέβαια, από την πλευρά της η αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στο απαντητικό της έγγραφο,  απλά ανέφερε πως παραπέμπει το θέμα στο νομικό συμβούλιο του κράτους.

Η στάση της αντιπολίτευσης

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο Ιωαννιτών και κυρίως οι παρατάξεις του Θωμά Μπέκα και της Τατιάνας Καλογιάννη, τηρούν στάση αναμονής, ενώ διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να βάλουν ζήτημα νομιμότητας της εκλογής του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην θέση του δημάρχου, κυρίως διότι δεν θέλουν να ανοίξουν μέτωπο με την παράταξη του θανόντος  δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία προσπαθούν να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια τους για τις εκλογές του ερχόμενο Οκτωβρίου, κάνοντας μάλιστα προτάσεις συμμετοχής σε πλειάδα στελεχών της παράταξης “Γιάννενα- Νέα Εποχή”.

Τα ερωτήματα βέβαια που παραμένουν, είναι:

A. Θα υπάρξει απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;

Β. Είναι πιθανό να υπάρχει κάποια προσφυγή από πολίτη, ομάδα πολιτών, κάποιον δημοτικό σύμβουλο ή  και από μία από τις μικρότερες παρατάξεις του Δήμου κατά της διαδικασίας εκλογής;

 

Η επιστολή του Μ.Ελισάφ

Πριν λοιπόν από την συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας και την επιστολή του αείμνηστου δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, προς την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου εσωτερικών λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του, με την οποία ζήτα από το υπουργείο μία απάντηση για τον τρόπο της διαδικασίας εκλογής νέου δημάρχου. Η επιστολή έχει σταλεί στις 10 Φεβρουαρίου, στις 9 και 47 το πρωί και  το εντυπωσιακό, είναι πως παρά τα όσα διέδιδαν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες τα στελέχη της δημοτικής αρχής, δεν περιλαμβάνεται  σε αυτή, καμία απολύτως επίσημη γνωμοδότηση παρά μόνο η νομική άποψη του στενού συνεργάτη του Μωυσή Ελισάφ δικηγόρου κύριου Κώστα  Γιαννάκη, καθώς και του αναπληρωτή καθηγητή   συνταγματικού δικαίου κυρίου Αθανασίου Ξηρού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την  συγκεκριμένη επιστολή που έλαβε η διεύθυνση οργάνωσης και λειτουργίας τοπικής αυτοδιοίκησης του υπουργείου εσωτερικών, δεν υπήρξε ποτέ καμία απάντηση… Παρά το γεγονός αυτό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Μ. Ελισάφ, προχώρησαν στην εκλογή νέου δημάρχου με τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Πήχα και Νατάσσα Τύρου-Ούζα και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Λυκογιώργο, να εκφράζουν την αντίθεσή τους στον τρόπο της διαδικασίας εκλογής.

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!