“Μαχητικό παλμό είχε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα Πέμπτη, ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ξεχώρισε ότι για πρώτη φορά υπήρξε κάλεσμα από 10 Συλλόγους του Πανεπιστημίου (Φυσικού, Χημικού, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, ΠΤΔΕ, Ιατρικής, ΒΕΤ, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Καλών Τεχνών και εστιών Δουρούτης) για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Οι φοιτητές βροντοφώναξαν πως ο νέος νόμος – πλαίσιο θα μείνει στα χαρτιά γιατί όπως και οι προηγούμενοι είναι απέναντι στις ανάγκες των φοιτητών για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Καταδίκασαν απερίφραστα το σχέδιο έντασης της καταστολής στα πανεπιστήμια από πλευράς της κυβέρνησης κάνοντας ξεκάθαρο πως από τα πανεπιστήμια λείπει η κρατική χρηματοδότηση για τις φοιτητικές ανάγκες και όχι η αστυνομία. Απαίτησαν να μην προχωρήσει η είσοδος της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους μπροστά στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές και προχωρούν σε συντονισμό αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στο θεατράκι Σκάλας για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους!”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!