Την ολοκλήρωση του γραφειοκρατικού σκέλους για την έκδοση της άδειας για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως είπε ξεκαθαρίστηκε το τοπίο από την Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων όσον αφορά τη χρηματοδότηση, καθώς έχει το δικαίωμα η Περιφέρεια να λάβει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,  που σημαίνει ότι έχει διασφαλιστεί το 75% της συνολικής χρηματοδότησης του έργου. Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και  Καινοτομίας  κ. Αθαν. Κυριαζής υπέγραψε την απόφαση θετικής γνωμάτευσης για το έργο, η οποία έχει προωθηθεί πλέον προς τα «ανωτέρα» κλιμάκια. 

«Αυτό είναι πολύ ευχάριστο – συνέχισε ο Περιφερειάρχης- γιατί ίσως είναι από τα λίγα έργα ης κατηγορίας που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης που έχει έτοιμη και την αδειοδότηση. Αντίστοιχα άλλα έργα, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, μέχρι στιγμής έχουν μόνο συμβόλαια ενοικίασης εκτάσεων», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ανακοινώνοντας παράλληλα την εκδήλωση ενδιαφέροντος και άλλων μεγάλων εταιριών να στεγαστούν στο Πάρκο:

«Εκτός από τις αρχικές γερμανικές εταιρείες, έρχονται και άλλες. Καταλαβαίνετε ότι ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια, βρισκόμαστε  σε ένα δρόμο αγωνίας για την υλοποίηση αυτού του έργου που για εμένα αλλάζει τα δεδομένα της περιοχής. Και θα μπορεί, όχι μόνο αυτό αλλά και άλλα πολλά, όπως τα Data center που ζητούνται αυτή τη στιγμή, να γεμίσουν την ευρύτερη περιοχή και να δώσουνε ποιοτική δουλειά σε πάρα πολύ κόσμο στην περιοχή μας». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας είναι εντελώς διαφορετικό από την «Τεχνόπολη», λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:    

« Είναι ξεχωριστά θέματα. {….}. Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου δεν είμαστε απέναντι στην Τεχνόπολη. Εμείς είμαστε που θα στηρίξουμε στην συνέχεια την Τεχνόπολη, γιατί χωρίς το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας δεν θα υπάρχει Τεχνόπολη αύριο».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!