`Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης και από τη γερμανική «TeamViewer» στα Ιωάννινα, η οποία ώς το τέλος του 2022 θα μπορεί να μετακομίσει στο νέο τεχνολογικό πάρκο, που πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της «TeamViewer Greece», Φίλιπ Ντόιτσερ (Philipp Deutscher).

«Το 2019 αρχίσαμε στα Ιωάννινα με 16 εργαζομένους και σήμερα απασχολούμε πάνω από 45, με ποσοστό άνω του 30% να είναι γυναίκες και με στόχο να φτάσουμε στο 50%. Η διαδικασία των προσλήψεων βρίσκεται σε εξέλιξη, Οι τρέχουσες εγκαταστάσεις μας μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 100 άτομα, αλλά όταν είναι έτοιμο το τεχνολογικό πάρκο που σχεδιάζουν οι τοπικές αρχές στα Ιωάννινα, εμβαδού 15.000 τ.μ., θα έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερο χώρο, για να αναπτυχθούμε στο μέλλον. Μέχρι το τέλος του 2022 θα μπορούσαμε να μετακομίσουμε εκεί και μετά εναπόκειται και σε άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας» επισήμανε ο κ.Ντόιτσερ και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να εργαστούν σε τέτοιες θέσεις εργασίας και ότι γενικά η δεξαμενή και η πυκνότητα ταλέντων, τόσο στα Ιωάννινα, όσο και γενικά στη χώρα, είναι καλή, όπως και το επίπεδο της εκπαίδευσης στη χώρα και οι υποδομές (μεταφορές, οπτική ίνα και 5G).

«Ήρθαμε στην Ελλάδα γιατί είδαμε το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού εδώ, αλλά αν βρούμε ταλέντο που προέρχεται από άλλες χώρες (και θέλει να εργαστεί στα Ιωάννινα) είναι ευπρόσδεκτο. Ήδη απασχολούμε δύο ανθρώπους από το εξωτερικό, από Ρουμανία και Γεωργία, αλλά και Ελληνες που εργάζονταν στη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τσεχία. Πρόσφατα λάβαμε επίσης βιογραφικά από την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική» γνωστοποίησε ο κ.Ντόιτσερ.

«Η P & I ήταν η πρώτη που ήρθε στα Ιωάννινα και εμείς οι πρώτοι που ακολουθήσαμε. Πλέον είμαστε σε φάση να πειστούν και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να έρθουν στα Ιωάννινα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και διατηρήσιμο τεχνολογικό hub και στη συνέχεια ένα καλό περιβάλλον, όχι μόνο για τις εταιρείες και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές, αλλά και για όλον τον κόσμο. Αυτό για τα Ιωάννινα είναι μια καλή ευκαιρία και προοπτική» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως τα στοιχεία στα οποία η Ελλάδα χρειάζεται βελτίωση έχουν να κάνουν με τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τον εργασιακό νόμο και το γεγονός ότι η οικονομία της χώρας παραμένει πολύ αθηνοκεντρική.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!