Η παράσταση του λογοτεχνικού αριστουργήματος του Δ. Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπακόλα επιστρέφει για τρεις μόνο παραστάσεις στο Καμπέρειο Θέατρο στις 19-20 και 21 Νοεμβρίου στις 21.00

Η «Γυναίκα της Ζάκυνθος» αρχίζει να γράφεται στη Ζάκυνθο στο διάστημα της δεύτερης  πολιορκίας του Μεσολογγίου (1825-1826), συμπυκνώνοντας και αναμορφώνοντας γεγονότα της περιόδου αυτής. Είναι η αφήγηση ενός υποθετικού Διονυσίου Ιερομονάχου εγκάτοικου στο ξωκλήσι του Αγίου Λύπιου (Αλύπιου) στη Ζάκυνθο.

Ο αφηγητής, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, είναι παρών ή αόρατα παρών σε όλη την έκταση της αφήγησης, ενώ ορισμένα τμήματα αποτελούν οράματά του με την έννοια μεταφοράς σε άλλο τόπο ή χρόνο. Το θέμα είναι μια Γυναίκα στην πόλη της Ζακύνθου, η ασκήμια και η κακία της, η σκληρή συμπεριφορά της απέναντι στις Μεσολογγίτισσες που είχαν καταφύγει στη Ζάκυνθο, το απροκάλυπτο μίσος της εναντίον της επαναστατημένης Ελλάδας και η μελλοντική τιμωρία της Γυναίκας αυτής.

Ο Διονύσιος Σολωμός, με μια πέννα βουτηγμένη στο διανοητικό και ψυχικό πυρετό του, με μια γλώσσα απαράμιλλου κάλλους, με στοιχεία βιβλικά, αλλά και από τη δημώδη παράδοση και τον λαϊκό προφορικό λόγο της Ζακύνθου, με συγκλονιστικές περιγραφές και εικόνες, μας παρασύρει σε μια κατάδυση στην άβυσσο της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Οι συντελεστές 

Σκηνοθεσία – πρωτότυπη μουσική Γιώργος Μπακόλας. Φωτισμοί Γιάννης Βαλεράς. Φωτογραφίες – γραφιστικά Αντώνης Χρήστου. Μουσικός επί σκηνής Βαγγέλης Πεπόνης. Δν/ση παραγωγής: Χρήστος Χρήστου. Ερμηνεύει η Όλγα Παππά.

***

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ, γενική είσοδος.

Για την είσοδό σας στο χώρο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) μαζί με την ταυτότητα..

Σημεία προπώλησης : Arte Astratta ( Ανεξαρτησίας 6, Καλλάρη), Σχολή Θεάτρου Ορφέας (Στοά Ορφέα). Επικοινωνία : 6978047081.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!