Η επιτυχημένη παράσταση “Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κοντοπόδη, εμπνευσμένο από το ποιητικό έργο του Charles Bukowski έρχεται στο ΘΕΑΤΡΟ ACTINA για 2 μοναδικές παραστάσεις την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21:00.

Ημ/νιες Παραστάσεων: Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 21.00

Διάρκεια: 80′

Τιμές Εισιτηρίων:

Kανονικό: 12€ / Φοιτητικό, Ανέργων, Ατέλεια: 10€

Θέατρο Actina: Άννης Κομνηνής 8

Τηλ.Κρατήσεων: 6974865401, 6943916893

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένα θεατρικό έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις άγνωστες πτυχές της ύπαρξής μας, τις μη οικίες και προβλέψιμες, που μας φέρνει αντιμέτωπους με παθογένειες της κοινωνίας, με κρίσιμα ερωτήματα του “βρώμικου” ρεαλισμού όλου του Μπουκοβσκικού σύμπαντος και, τέλος, της πιο σκληρής διαδρομής από την Καταδίκη της Αλλοτρίωσης, στην πιθανή Λύτρωση της Αγάπης και του Έρωτα.

Ο Χένρυ (Χάνκ) Τσινάσκι, ένας αμφιλεγόμενα διάσημος ποιητής και συγγραφέας του περιθωρίου, και κατά γενική ομολογία το alter ego του Τσαρλς Μπουκόβσκι, δέχεται μία αναπάντεχη επίσκεψη από μία γυναίκα, τη Λίντια. Σκοπός της είναι να τον πείσει να διαβάσει κάποια από τα ποιήματα που έχει γράψει με αφορμή το θάνατο της κόρης της, μία στιγμή που στιγμάτισε τη ζωή της.

Μέσα σε ένα σκοτεινό, υγρό, κρύο υπόγειο, οι δύο αυτοί άνθρωποι έρχονται πιο κοντά. Ο ερωτισμός μεταξύ τους είναι τόσο έντονος που αναπόφευκτα οδηγούνται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και τότε είναι που αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια οι πραγματικές τους προθέσεις. Απόγνωση, εκδίκηση, δικαίωση, απειλή, θυμικό, σιωπηλή προσμονή, είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τις 48 ώρες που περνάνε μαζί.

Μία επιφανειακή γνωριμία που από την πρώτη στιγμή σκάβει βαθιά στην ψυχή και των δύο αφήνοντας να αναδυθούν αλήθειες που κανένας από τους δυο τους δεν γνώριζε ότι υπήρχαν. Μέχρι να φτάσουμε στην αποδόμηση του παρελθόντος και να οδηγηθούμε στην Κάθαρση, με όποιο δυνατό τρόπο μπορούν να τη βιώσουν τόσο οι ήρωες, όσο και ο καθένας από εμάς. Γιατί, όπως αναφέρεται και στο έργο: “Κάθε ένας έχει τη δική του προσωπική Κόλαση, ανάλογα με το τί έχει κάνει. Κι εκεί να εξιλεώνεται μέχρι…. να λυτρωθεί”.

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Ανδρέας Ζαφείρης

Σκηνοθεσία: Γιώργης Κοντοπόδης

Μουσική επένδυση: Γιώργης Κοντοπόδης

Σχεδιασμός προσωπογραφίας: Γιάννης Γκίνης

Φωτισμοί: Χαρά Νικολάου

Φωτογραφίες – Trailer: Μαριαλένα Μπόη

Επικοινωνία: Ελευθερία Σακαρέλη

Παίζουν: Λουκάς Ξαπλαντέρης, Αμελί – Ανδριάνα Τριπαμπούκη

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!