Η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Π.Ε. Ιωαννίνων της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών για την Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Ιωαννίνων που αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ χαιρετίζει την μαχητική διάθεση των συναδέλφων / ισσών του νομού οι οποίοι στη μαζική Γ.Σ. της Τετάρτης 27/03/2024 με την συμμετοχή τους και την ψήφο τους έδειξαν την αποφασιστικότητά τους ενάντια στην αξιολόγηση.

Οι συνάδελφοι /ισσες παρά τους προβληματισμούς απαίτησαν τη συνέχεια της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τον κλιμακούμενο αυταρχισμό της, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες από κοινού με την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ αλλά και Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε.
Παρά τις προσπάθειες κάποιων να σφυρίξουν τη λήξη του αγώνα και να δηλώσουν την υπακοή τους σε νόμους και εγκυκλίους και να συμβάλλουν στο κλίμα εκφοβισμού των συναδέλφων /ισσων που αγωνίζονται, ο κλάδος έχει διαφορετική άποψη. Σχεδόν ομόφωνα οι συνάδελφοι /ισσες αποφάσισαν την κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από το πρωτοβάθμιο σωματείο, ΣΕΠΕ Ιωαννίνων, όπως και την κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από την ΔΟΕ.
Στην Γενική Συνέλευση η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΑΣΕ πρότειναν την κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από το πρωτοβάθμιο σωματείο, ΣΕΠΕ Ιωαννίνων, όπως και την κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από την ΔΟΕ. Το ΔΙΚΤΥΟ μίλησε με γενικότητες, η ΔΑΚΕ δεν πήρε καθόλου τον λόγο, το ΔΗΣΥ επιστράτευσε τον Πετράκη, σαν εκπρόσωπο της ΔΟΕ, να κάνει την βρόμική δουλεία καλλιεργώντας κλίμα εκφοβισμού στην Γ.Σ. και θέτοντας θέμα απαρτίας. Το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει η πρόταση του τρείς ψήφους.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν αντιληφθεί ότιτο διακύβευμα είναι μεγάλο και ιστορικής σημασίας, έχουν αντιληφθεί ότι αν κατισχύσει η αξιολόγηση η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης. Αξιολογικά κάτεργα, σκληρής ταξικής επιλογής, ατομικών φακέλων επιδόσεων και αποδόσεων που θα καταπίνει τα παιδιά του, μαθητές/τριες από τις λαϊκές τάξεις, με υποταγμένους εκπαιδευτικούς να «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο, φόβου, πειθάρχησης και χειραγώγησης, πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία, όπου η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του αγώνα, ο ανθρωπισμός και η κριτική παιδαγωγική θα βρίσκονται στο στόχαστρο.
Απαιτούμε την δημοσίευση της απόφασης της Γ.Σ.
Απαιτούμε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ιωαννίνων την Δευτέρα να ολοκληρώσει τις ενέργειες για την κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από τον ΣΕΠΕ και την έκδοση του εξωδίκου,όπως έχουν πράξει πάνω από 26 Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. Για να υπερασπίσουμε τους συναδέλφους /ισσες που δίνουν αυτόν τον αγώνα τόσο καιρό, για να μην μείνει κανένας και καμία μόνος του και μόνη της, απροστάτευτος /η απέναντι στην διοίκηση και τους αξιολογητές.
Καλούμε τον ΣΕΠΕ Ιωαννίνων να βγάλει ψήφισμα στήριξης στην ΕΛΜΕ Χανιών.
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ και την αγωγή ενάντια στην ΑΑ της ΕΛΜΕ Χανίων! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα μας για να μην προχωρήσει η αξιολόγηση, η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση του δημόσιου Σχολείου, να σταματήσει ο στραγγαλισμός της παιδαγωγικής ελευθερίας και της εκπαιδευτικής πράξης.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα μας για να μην κυριαρχήσει ο ολοκληρωτισμός του υπουργείου, η απαγόρευση των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών των εκπαιδευτικών, η απαγόρευση τελικά του δικαιώματος να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ. Υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους την Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!