Την Τρίτη 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου με τίτλο: «Η σεξιστική χρήση της γλώσσας και τα έμφυλα στερεότυπα. Αναζητώντας μία ΄δίκαιη΄ γλώσσα».

Το εργαστήριο, του οποίου την επιστημονική επιμέλεια έχει η καθηγήτρια του τμήματος Νηπιαγωγών, κυρία Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, διοργανώνεται από το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το εργαστήριο στοχεύει στην υποστήριξη διεπιστημονικών ευκαιριών δια βίου μάθησης για τις/τους φοιτητές/φοιτήτριες, αλλά και για το ευρύ κοινό.

Προσφέρεται δωρεάν και περιλαμβάνει συνολικά 4 ενότητες. Η επόμενη ενότητα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου. Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια έως και τις 16 Απριλίου του 2024 και θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Σταύρος Νιάρχος».

Με την παρουσία του τίμησε το εργαστήριο ο Αντιπρύτανης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, καθηγητής Ξενοφών Μπήτσικας, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακας

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!