Ιωάννινα: Στη Γερμανία για τη μεγάλη διεκδίκηση της μόνιμης αεροπορικής σύνδεσης
Αποστολή σε Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Χάγη και Ρότερνταμ προετοιμάζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης, με βασικό στόχο την προβολή των Ιωαννίνων και τη διεκδίκηση μόνιμης αεροπορικής σύνδεσης με τη Γερμανία.
Με βασικό στόχο τη διεκδίκηση μόνιμης αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με τη Γερμανία, όπως ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, προετοιμάζει ο Δήμος Ιωαννιτών αποστολή σε τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου για τη διπλωματία των πόλεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του προορισμού.
Η αποστολή θα επισκεφθεί τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Χάγη και το Ρότερνταμ, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις των Ιωαννίνων ως τουριστικού προορισμού και επαφές με αυτοδιοικητικούς και άλλους θεσμικούς παράγοντες.
Στην αποστολή πρόκειται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και της Ένωσης Ξενοδόχων, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία.
Στο επίκεντρο η απευθείας πτήση από τη Γερμανία
Κεντρικό ζήτημα των επαφών θα είναι η προσπάθεια δημιουργίας σταθερής αεροπορικής σύνδεσης της Γερμανίας με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Ο Χρήστος Τάτσης επιδιώκει να αξιοποιήσει τις σχέσεις συνεργασίας που αναπτύσσονται με τις αυτοδιοικητικές αρχές της Φρανκφούρτης όπου ο εκεί υπερδήμαρχος Μάικ Τζόσεφ είναι παντρεμένος με Ηπειρώτισσα, ώστε η διπλωματία των πόλεων να αποκτήσει και συγκεκριμένο αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τα Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας υπάρχει ενδιαφέρον για επαφές και με την Condor, με αντικείμενο τις δυνατότητες δρομολόγησης απευθείας πτήσης.
Σημαντική παράμετρο αποτελεί και η διάθεση επιχειρήσεων με παρουσία στα Ιωάννινα να υποστηρίξουν οικονομικά ένα τέτοιο εγχείρημα. P&I, TeamViewer, Snappi και Natech έχουν εκφράσει πρόθεση στήριξης αεροπορικής εταιρείας που θα προχωρούσε στη δημιουργία σύνδεσης με τη Γερμανία, περιορίζοντας σε έναν βαθμό το χρηματοδοτικό κενό που συνήθως συνοδεύει την έναρξη ενός νέου δρομολογίου.
Τα σχέδια της Apollo και η κίνηση μέσω Ακτίου
Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει ο σχεδιασμός της Apollo για την επόμενη θερινή περίοδο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού ανέφερε προ ημερών σε συνάντηση με τη Δήμαρχο Ιωαννίνων ότι σχεδιάζεται αύξηση των πτήσεων και δημιουργία μόνιμης βάσης στα Ιωάννινα.
Ταυτόχρονα, πρόκειται να παρακολουθείται η ταξιδιωτική κίνηση από τη γερμανική αγορά μέσω των εβδομαδιαίων πτήσεων από τη Φρανκφούρτη προς το Άκτιο. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να αποτελέσουν έναν πρώτο δείκτη για τη δυνητική ζήτηση μιας απευθείας σύνδεσης με τα Ιωάννινα.
Αντίθετα, η Ryanair δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων για δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, παρά τις επαφές που είχαν προηγηθεί για τη συγκεκριμένη προοπτική.
Η ευρωπαϊκή αποστολή αποτελεί την επόμενη κίνηση στην προσπάθεια του Δήμου να συνδέσει την τουριστική προβολή με συγκεκριμένες συνεργασίες και, κυρίως, με τη βελτίωση της αεροπορικής προσβασιμότητας των Ιωαννίνων.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033