Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση λόγω του Καθολικού Πάσχα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για 4 ημέρες από την Παρασκευή 29 Μαρτίου ως τη Δευτέρα 1η Απριλίου.

Κλειστό τις ίδιες ημερομηνίες θα παραμείνει και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το Πάσχα των Καθολικών γιορτάζεται αυτή την Κυριακή στις 31/3/2024 άρα από τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στις 29/03/2024 ως και τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών την 1/4/2024 είναι αργίες.

Ήδη οι τράπεζες έχουν ενημερώσει ότι εκείνες τις ημέρες δεν θα πραγματοποιούνται πληρωμές. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη».

Σε ό,τι αφορά στις μισθοδοσίες, θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Από την ειδική τραπεζική αργία λόγω του καθολικού Πάσχα θα επηρεαστούν σύμφωνα με δελτίο τύπου του e-EΦΚΑ, και η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων. Νέα ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 2 Απριλίου.

Ειδικότερα παρατείνει την καταβολή των παρακάτω:

•   των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών του Δημοσίου Τομέα μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2024, τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων (ιδιωτικός τομέας) και οικοδομοτεχνικών έργων μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2024,
•   τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου 2024 και αντίστοιχων δόσεων εκκαθάρισης εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, •   αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και δόσεων εκκαθάρισης εργατών γης που αμείβονται με εργόσημο π. Ο.Γ.Α.,
•   ασφαλιστικών εισφορών προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης, αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης κ.λπ με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 29η Μαρτίου 2024 και
•   δόσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών και ρυθμίσεων του Μαρτίου 2024.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα των τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Δόθηκε παράταση για οφειλές

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσαν την παράταση της προθεσμίας πληρωμής οφειλών λόγω της ειδικής τραπεζικής αργίας που επιβάλει το Πάσχα των Καθολικών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι οι προθεσμίες για καταβολή οφειλών και δόσεων παρατείνονται λόγω Καθολικού Πάσχα, έως και τις 2 Απριλίου 2024.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!