Χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη για τον καθαρισμό και την προστασία του αισθητικού δάσους των Ιωαννίνων.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενη στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξασφάλιση σταθερής χρηματοδότησης των εργασιών καθαρισμού, συντήρησης και διατήρησης του δικτύου πυρόσβεσης, την πρόσληψη προσωπικού και την προμήθεια κατάλληλου υλικού.
Παράλληλα έθιξε την ανάγκη να διασφαλιστεί ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος, ΔΕΥΑΙ, Δασική Υπηρεσία και Πυροσβεστική), ώστε το αισθητικό δάσος να προστατευτεί αποτελεσματικά και να αποφευχθούν αστικές πυρκαγιές όπως φέτος στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι» και πέρυσι κοντά στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς προσπάθησε να εξιδανικεύσει την κατάσταση, ενώ απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τις απαραίτητες προσλήψεις, τη χρηματοδότηση και το συντονισμό.
Τέλος, η Μερόπη Τζούφη τόνισε πως πρέπει να δοθεί τέλος στην υποστελέχωση των υπηρεσιών και σημείωσε πως για την προστασία των αστικών δασών απαιτούνται συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πόροι και ενέργειες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!