Την ερημοποίηση της κεντρικής πλατείας συνεχίζει να προκαλεί ο Δήμος Ιωαννιτών με την αποψίλωση του πάρκου  απέναντι από το δικαστικό μέγαρο.

Δέν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα για αποψίλωση πρασίνου σε κανένα σημείο της πόλης.Το αστικό πράσινο  και ιδιαίτερα τα μεγάλα δέντρα αποτελούν βασικό στοιχείο βιοποικιλότητας, μικροκλίματος απέναντι στους καύσωνες, προστασίας απέναντι στην ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και  οάσεις αναψυχής για τους πολύπαθους πολίτες των ελληνικών πόλεων.

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρά την απόφαση της καρατόμισης του πρασίνου, δεν μερίμνησε καν να εκριζωθούν τα δέντρα με μπάλα χώματος και να μεταφερθούν σε κατάλληλο μέρος μέχρι να γίνει μεταφύτευση.  Αυτή η ελάχιστη μέριμνα που μπορούσε να προβλεφθεί στη μελέτη και τη σύμβαση της κατασκευής του έργου, ενώ μένει να απαντηθεί ποιος ο ρόλος του επιβλέποντα από την πλευρά του Δήμου.

Το ΜέΡΑ25  έχει σαφείς θέσεις για το πράσινο στον αστικό ιστό , όπως και για τις τοπικές κοινωνίες και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες φορέων και πολιτών που αντιτίθενται στην καρατόμηση των αστικών δέντρων.

Καταδικάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια και καλούμε τους  Γιαννιώτες πολίτες  να αντιδράσουν για την προστασία του πρασίνου, του κλίματος και της ποιότητας ζωής στην πόλη που ζουν.

 

ΟΒ ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!